Komma igång med Smart Connections i Automower® Connect-appen

Med Smart Connections i Automower® Connect-appen kan du till exempel låta Google Kalender-händelser styra Automower®-robotgräsklipparen utanför det normala klippningsschemat eller parkera klipparen från solnedgång till soluppgång för att skydda djur som kommer fram i din trädgård när det har blivit mörkt.

Smart Connections i Automower® Connect-appen baseras på så kallade IFTTT-appletar (If This Then That). IFTTT-appletar är det kostnadsfria sättet att få alla dina appar och enheter att kommunicera med varandra. Du kan då göra något som apparna eller enheterna inte kan göra på egen hand.

Den här artikeln hjälper dig att komma igång med Smart Connections i Automower® Connect-appen.

Krav

För att använda Smart Connections i Automower® Connect-appen behöver du följande:

• En klippare med Wi-Fi eller mobilanslutning eller en klippare med ett Automower® Connect-kit installerat
  • Automower® Connect-appen
  • En iOS- eller Android-enhet
  • Ett IFTTT-konto

Ansluta ett IFTTT-konto till ditt Automower® Connect-konto

Om du vill få åtkomst till tillgängliga Smart Connections i Automower® Connect-appen trycker du på knappen Mer och väljer Smart Home (Smart hem). En automatisk kontroll sker för att se om det redan finns ett IFTTT-konto kopplat till ditt Automower® Connect-konto.

Om du redan har kopplat IFTTT-kontot till ditt Automower® Connect-konto kan du använda Smart Connections direkt. Mer information finns i Aktivera Smart Connection.

Om du inte har anslutit ett IFTTT-konto till ditt Automower® Connect-konto följer du anvisningarna nedan.

Om du inte har ett IFTTT-konto

Om du inte har ett IFTTT-konto skapar Automower® Connect ett åt dig. Ange bara en e-postadress och tryck på Connect (Anslut). (Den e-postadress du använder för att logga in på ditt Automower® Connect-konto fylls i automatiskt, men du kan ändra den om du vill.)

När ditt IFTTT-konto har skapats skickas ett e-postmeddelande till den angivna e-postadressen där du ombeds att ange ett lösenord för ditt konto. För bästa upplevelse med Smart Connections rekommenderar vi att du anger ett lösenord, särskilt om du använder flera enheter för att styra din klippare. Om du använder IFTTT-kontot på samma enhet som du konfigurerar kontot på fungerar det utan att du behöver ange ett lösenord, men om du vill använda kontot på en annan enhet måste du ange ett lösenord för det konto du har skapat.

Om du har ett IFTTT-konto som används för andra ändamål

Om du redan har ett IFTTT-konto som används för andra ändamål och vill använda samma konto för att ansluta till Automower® Connect anger du bara den e-postadress som används för ditt befintliga IFTTT-konto.

Ett bekräftelsemeddelande skickas nu till e-postadressen för att säkerställa att du har angett rätt information. Titta efter bekräftelsen i inkorgen och klicka på länken i e-postmeddelandet. Du måste göra det på den enhet där du använder Automower® Connect.

När verifieringen är klar är ditt befintliga IFTTT-konto kopplat till ditt Automower® Connect-konto.

Aktivera en Smart Connection

1. I Automower® Connect-appen trycker du på knappen Mer och väljer Smart Home.
  2. Välj den Smart Connection du vill aktivera och tryck på skjutreglaget Anslut (A). Mer information om de olika Smart Connections finns i tillgängliga Smart Connections nedan.
  3. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att konfigurera anslutningen.

Observera att du först måste tillåta att IFTTT får åtkomst till den tjänst och de data som du vill använda. Om du till exempel vill använda en IFTTT-anslutning som använder din Google Kalender måste du tillåta att den får åtkomst till din Google Kalender och dess data.

Tillgängliga Smart Connections

Mer information om tillgängliga Smart Connections och Automower® Connect-appen finns här:

Avaktivera en Smart Connection

Om du vill avaktivera anslutningen trycker du på skjutreglaget Connect (A).

För att helt avlägsna anslutningen mellan Automower® Connect och IFTTT, se Ta bort anslutningen mellan IFTTT och ditt Automower® Connect-konto.

Redigera inställningarna för Smart Connection

Om du vill redigera inställningarna för Smart Connection väljer du en anslutning och trycker på inställningsikonen

Gör önskade ändringar och tryck på Save (Spara).

Fungerar inte Smart Connections?

Om du har flera IFTTT-konton kopplade till ditt Automower® Connect-konto när du aktiverar Smart Connections i Automower® Connect-appen, skapas en konflikt mellan kontona och du kan inte styra din Automower®-robotgräsklippare med hjälp av Smart Connections.

För att kunna använda Smart Connections, se till att du bara har ett IFTTT-konto kopplat till Automower® Connect. Ta bort tjänsten Husqvarna Automower® från det IFTTT-konto du inte vill använda för att styra Automower®-robotgräsklipparen. Mer information om hur du gör detta finns i Ta bort anslutningen mellan IFTTT och Automower® Connect-kontot. När du har gjort det ska du kunna använda Smart Connections i Automower® Connect-appen.

Övrig information