Meddela grannen när klipparen behöver tillsyn

Man som tittar på sin smarta klocka

Ska du resa bort en helg eller kanske ännu längre och vill att någon ser till din klippare om något händer? Vi har en smidig Smart Connection som är byggd just för detta!

Med Meddela grannen när klipparen behöver tillsyn kan du enkelt skicka automatiska aviseringar till dina vänner när något oväntat händer och ett felmeddelande visas på klipparen. Så här gör du:

Aktivera Smart Connection

1. I Automower® Connect-appen trycker du på knappen Mer och väljer Smart Home.
  2. Om det här är första gången du använder Smart Connection eller en IFTTT-applet kan du läsa Komma i gång med Smart Connections i Automower® Connect-appen.
  3. Välj Meddela grannen när klipparen behöver tillsyn.
  4. Aktivera anslutningen genom att trycka på reglaget Anslut Gmail.
  5. Om du ställer in den här anslutningen för första gången behöver du logga in på Google-kontot och tillåta att IFTTT får tillgång till ditt Gmail-konto och tillåta att IFTTT skickar e-post åt dig. Ange inloggningsuppgifterna för Google-kontot som du vill ansluta till IFTTT.
  6. Välj vilken klippare du vill styra (om du har fler än en klippare anslutna till ditt Automower® Connect-konto). Endast en klippare i taget kan kontrolleras av Smart Connection.
  7. Ange e-postadresserna till de personer som du vill ska ta emot meddelandet. Använd blanksteg eller kommatecken för att separera adresserna, till exempel namn1@exempel.com,namn2@exempel.com. Du kan lägga till upp till 20 e-postadresser.
  8. Tryck på Spara.

Nu får personerna som du har lagt till som mottagare på listan ett e-postmeddelande när det uppstår ett fel med klipparen samt information om felet och klipparens position.

Kom ihåg att ge klipparens PIN-kod till mottagarna på listan om du vill att de ska kunna lösa de problem som uppstår.

Avaktivera Smart Connection

Om du vill avaktivera en Smart Connection så att inga notiser skickas när det uppstår ett fel med klipparen kopplar du helt enkelt bort den genom att trycka på reglaget igen.