Automower®-robotgräsklipparen stannar med batterikapacitet kvar och inget felmeddelande visas

Om Automower®-robotgräsklipparen plötsligt stannar mitt på gräsmattan med batterikapacitet kvar och inget felmeddelande visas, beror det normalt på ett paus- eller stoppkommando.

Här är några anledningar till varför detta kan hända:

OrsakEffektStatusSå här startar du omKommentar
STOP-knapp intrycktKlipparen stoppadStoppad – Manuell åtgärd krävsFör att få klipparen att sätta igång igen måste du göra en manuell omstart av klipparen på plats.Av säkerhetsskäl kan klipparen inte startas om med Automower® Connect eller en Smart Home-tjänst om STOP-knappen har tryckts in.
Paus-kommando skickat från Automower® ConnectKlipparen har pausatsPausadEfter ett Paus-kommando kan klipparen startas om manuellt eller med hjälp av appen eller en Smart Home-tjänst.Om det finns flera användare anslutna till klipparen kan någon annan än du ha pausat den.
Paus-kommandot skickat från IFTTT-appletKlipparen har pausatsPausadEfter ett Paus-kommando kan klipparen startas om manuellt eller med hjälp av appen eller en Smart Home-tjänst.Logga in på IFTTT för att kontrollera dina appletar och ändra inställningarna efter önskemål eller inaktivera oönskade appletar.

Observera att om det finns flera användare anslutna till klipparen kan någon annan än du ha aktiverat en IFTTT-applet som styr klipparen.
Paus-kommando skickat från en Smart Home-tjänst*Klipparen har pausatsPausadEfter ett Paus-kommando kan klipparen startas om manuellt eller med hjälp av appen eller en Smart Home-tjänst.Om det finns flera användare anslutna till klipparen kan någon annan än du ha pausat den.
STOP-knapp nedtryckt eller Paus-kommando skickatGräsklippare ej anslutenStoppad/pausad – frånkoppladFör att få klipparen att sätta igång igen måste du göra en manuell omstart av klipparen på plats.Om du inte startar om klipparen inom en viss tid efter ett Stopp- eller Paus-kommando ändras klipparstatusen till Pausad/StoppadFrånkopplad för att spara batteri.

*Med Smart Home-tjänst menas Google Home, Amazon Alexa och IFTTT. Observera att alla funktioner kanske inte är tillgängliga med alla tjänster.

Om inget av ovanstående gäller och problemet uppstår upprepade gånger kontaktar du din återförsäljare för ytterligare utredning.