Hoe werkt Husqvarna Fleet Services™?

Machine storage

Husqvarna Fleet Services™ is een professionele dienst die u helpt uw apparatuur bij te houden met behulp van machinesensoren en ingebouwde connectiviteit. U kunt de service gebruiken om elk type machine bij te houden, bijvoorbeeld kettingzagen, robotmaaiers, heggenscharen, en bladblazers. Als u verbonden bent met Husqvarna Fleet Services™, weet u altijd waar uw machines zijn*, hoeveel ze gebruikt zijn en wanneer ze onderhouden of vervangen moeten worden.

Belangrijkste onderdelen in Husqvarna Fleet Services™

Husqvarna Fleet Services™-account

Alle gegevens worden veilig opgeslagen in de cloud van de Husqvarna Fleet Services™-account van uw organisatie, zodat u overal toegang hebt tot de gegevens.

Registreer u voor Husqvarna Fleet Services™

Machinesensor Husqvarna Fleet Services™

Husqvarna Fleet Services™ machine sensor

Bevestig een machinesensor aan een machine om het gebruik en de laatst bekende positie te volgen*. De gegevens worden opgeslagen in het ingebouwde geheugen van de sensor en worden via Bluetooth doorgestuurd naar de Husqvarna Fleet Services™ app, in het veld, of naar de Husqvarna Fleet Gateway app als de machine weer in de inventaris zit. Er kunnen bijvoorbeeld ongeveer 3-4 weken aan gebruiksgegevens worden opgeslagen op de sensor als de machine 8 uur per dag wordt gebruikt.

Husqvarna-machines met een ingebouwde Bluetooth Low Energy-sensor (BLE) zijn geschikt voor Husqvarna Fleet Services™. Dit betekent dat u geen Husqvarna Fleet Services™-machinesensor hoeft te bestellen en te installeren. In plaats daarvan voegt u het product toe aan uw account en activeert u de geïntegreerde sensor op uw product.

Er is geen externe sensor nodig voor Automower®-modellen in de 500- of X-line-serie of Automower® -eenheden die zijn uitgerust met een Automower® Connect-kit. In plaats daarvan hebben ze ingebouwde connectiviteit en GPS. Zo kunt u hun positie en status bijhouden, meldingen ontvangen en instellingen wijzigen - allemaal in real-time op uw telefoon, tablet of laptop.

Een Husqvarna Fleet-machinesensor installeren voor gebruik met Husqvarna Fleet Services™.

Husqvarna Fleet Services™ mobiele app

De Husqvarna Fleet Services™ mobiele app verzamelt alle machinegegevens via Bluetooth wanneer de machines binnen een bereik van 0-100 meter zijn (0-30 meter bij belemmerd zicht) van uw mobiel apparaat. De werkelijke resultaten kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. De app geeft u en uw collega's eenvoudig toegang tot uw gegevens en de laatst bekende locatie van uw machines. De gegevens worden vanaf elke locatie naar uw account geüpload, op voorwaarde dat het apparaat een internetverbinding heeft. De mobiele app is beschikbaar voor iOS en Android.

Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app

Husqvarna Fleet Services™ gateway app

De Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app is de 'in huis'-oplossing die de verzamelde gegevens van de sensoren via Bluetooth verstuurt en naar uw account uploadt. Installeer het gateway-apparaat in uw opslagruimte om de gegevens te uploaden en ervoor te zorgen dat alle apparatuur goed is ingecheckt nadat de werkdag is voltooid. De gateway-app is alleen beschikbaar voor Android.

Wat is een Husqvarna Fleet Services™-gateway en hoe stel ik deze in?

Husqvarna Fleet Services™-webportaal

Husqvarna Fleet Services™ web portal user interface

Nadat de gegevens zijn geüpload naar uw account, kunt u de gegevens direct inzien via de webinterface van Husqvarna Fleet Services™ vanaf uw computer of tablet. Alle gegevens worden veilig opgeslagen in de cloud van de Husqvarna Fleet Services™ -account van uw organisatie, zodat u overal toegang hebt tot de gegevens.

Gegevensverzameling

De gegevens van uw apparatuur worden via de gateway of de Husqvarna Fleet Services™-app via Bluetooth verzonden naar Husqvarna Fleet Services™ (tenzij het een Automower ® -robotmaaier is - dan wordt het mobiele netwerk gebruikt). Gegevens kunnen op twee manieren worden verzameld, in het veld of in de werkplaats.

• In de werkplaats - met de Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app
    Als u een Android-apparaat hebt met de Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app die altijd in de werkplaats actief is, worden alle vastgelegde gegevens automatisch geüpload wanneer machines na een dienst worden teruggebracht voor opslag.
  • In het veld - met de Husqvarna Fleet Services™ mobiele app
    Wanneer u aan het werk bent en de machine uitschakelt voor een pauze of omdat u klaar bent met werken, kunnen alle nieuwe machinegegevens eenvoudig worden verzameld. U hoeft zich alleen maar aan te melden bij de Husqvarna Fleet Services™-app op uw telefoon en alle gegevens worden automatisch naar uw account geüpload.

De combinatie van de Husqvarna Fleet Services™ gateway en de mobiele app betekent dat uw cloud-account altijd actuele machinegegevens heeft, die gemakkelijk toegankelijk zijn vanaf elk apparaat.

Wanneer en hoe worden sensorgegevens van Husqvarna Fleet-machines geüpload naar Husqvarna Fleet Services™?

*De sensor geeft de locatie niet zelf weer, maar is afhankelijk van de mobiele of gateway-app van Husqvarna Fleet Services™.