Een Husqvarna Fleet-machinesensor installeren voor gebruik met Husqvarna Fleet Services™

Met Husqvarna Fleet Services™ kunt u machinesensoren van Husqvarna Fleet op elk apparaat aansluiten om het gebruik en de laatst bekende positie bij te houden. U hoeft het product zelf niet aan te sluiten. De gegevens worden opgeslagen in het ingebouwde geheugen van de machinesensor en worden via Bluetooth verzonden naar de Husqvarna Fleet Services™-app of een gateway, wanneer de machine buiten in het veld is of naar de Husqvarna Fleet Services™ Gateway app wanneer de machine weer is opgeslagen.

Activeer een Husqvarna Fleet-machinesensor

1. Schroef het deksel van de behuizing van de machinesensor los met het speciale gereedschap en verwijder de sensor.
  2. Plaats een nieuwe accu. De led knippert elke seconde drie keer kort, om aan te geven dat de machine wacht op configuratie.
  3. Start de mobiele of gateway-app van Husqvarna Fleet Services™.
  4. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en dat uw apparaat een betrouwbare internetverbinding heeft.
  5. De app verbindt de machinesensor automatisch met de Husqvarna Fleet Services™-cloud en stelt deze in met de juiste datum en tijd. Wanneer de led is aangesloten, knippert deze elke seconde twee keer kort om aan te geven dat de configuratie wordt uitgevoerd.
  6. Wacht tot de machinesensor elke vijf seconden begint te knipperen, wat aangeeft dat de activering is geslaagd.

Wanneer de machinesensor geactiveerd is, is hij klaar om gekoppeld en op een machine geïnstalleerd te worden.

Koppel een Husqvarna Fleet-machinesensor aan een specifieke machine

De machinesensor van Husqvarna Fleet moet worden gekoppeld aan een specifieke machine om de gegevens te kunnen traceren. Koppelen vindt plaats in de Husqvarna Fleet Services-app.

1. Tik in de Husqvarna Fleet Services mobiele app op Inventaris en selecteer de machine. (Als de machine niet is toegevoegd aan Husqvarna Fleet Services™, moet u dit eerst doen via de mobiele app of het webportaal.)
  2. Klik op Sensor installeren.
  3. Tik vervolgens op QR-code scannen en selecteer Accepteren als de app om toestemming vraagt om foto's en video's te maken.
  4. Scan de QR-code aan de achterkant van de machinesensor met behulp van de camera in uw apparaat. Zorg ervoor dat er voldoende licht is zodat de camera de code kan vastleggen. Wanneer de code is gescand, voegt de app automatisch de sensor toe aan de geselecteerde machine.

De gegevens die door de machinesensor zijn verzameld, worden nu aan de geselecteerde machine gekoppeld. Wanneer de machinesensor is geactiveerd en gekoppeld, kan deze op een machine worden geïnstalleerd.

Zoek een positie voor de machinesensor van Husqvarna Fleet

1. Zorg ervoor dat de machinesensor is geactiveerd en gekoppeld (zie hierboven).
  2. Breng een anti-trilkussen aan rond de machinesensor.
  3. Druk de machinesensor op zijn plaats; lijn de sensorsleuf uit met de behuizingssleuf. U moet misschien duwen, maar dat is niet erg omdat de machinesensor erg duurzaam is.
  4. Start de machine en houd de antenne dicht bij het elektrische veld dat van de motor komt. Richt de sensorantenne op het elektrische veld dat afkomstig is van de motor. Zorg ervoor dat u de antenne niet met uw hand afdekt, omdat dit het signaal verzwakt.
    • Bij benzineproducten knippert de machinesensor eenmaal voor elke gedetecteerde ontstekingsvonk.
    • Bij elektrische producten brandt de machinesensor continu.
  5. Controleer de signaalsterkte door de machinesensor te bewegen en naar de led te kijken.
  6. Wanneer u een goede positie hebt gevonden, zal de machinesensor één keer per seconde knipperen.

Algemene richtlijnen voor positionering

• Houd rekening met de positie van de machinesensor, zodat deze de bediening van de machine tijdens het werk niet verstoort.
  • Bij een machine op benzine kunt u de machinesensor het beste zo plaatsen dat hij de elektrische stroom door de dikke kabels naar de bougie kan detecteren.
  • Op een elektrische machine kunt u verschillende plekken vinden voor goede sensormetingen.
  • Zorg er bij een elektrische machine voor dat u een goed signaal krijgt bij zowel het volledig inschakelen van de koppeling als het inschakelen van de koppeling voor de lage schakelgroep.

Bevestig een machinesensor van Husqvarna Fleet aan een machine

De machinesensor kan op de machine worden bevestigd met popnagels en dubbelzijdig plakband of alleen dubbelzijdig plakband.* Het wordt aanbevolen om popnagels en dubbelzijdig plakband aan beide kanten te gebruiken. Wanneer de machinesensor aan de machine is bevestigd, is deze gereed om het gebruik en de positie van de machine bij te houden.

Popnagels

1. Reinig het oppervlak waar u de machinesensor wilt plaatsen.
    2. Bevestig de meegeleverde dubbelzijdige tape aan de achterkant van de behuizing van de machinesensor.
    3. Plaats de machinesensor op de machine.
    4. Boor gaten voor het bevestigen van de sensorbehuizing van de machine. Om er zeker van te zijn dat u tijdens het boren geen inwendige onderdelen beschadigt, moet u mogelijk de machine demonteren. Zelfs als u zeker weet dat er vrije ruimte is achter de machinekap waar u gaat boren, raden wij u aan een boorstop te gebruiken om te voorkomen dat u te diep boort.
    5. Bevestig de behuizing met popnagels door de oren of verwijder de oren samen met de markeringen en breng de klinknagels aan in en achter de machinesensor.
    6. Zet de kap erop en draai deze vast met het speciale gereedschap.

Dubbelzijdige tape

1. Reinig het oppervlak waar u de machinesensor wilt plaatsen.
    2. Bevestig de meegeleverde dubbelzijdige tape aan de achterkant van de behuizing van de machinesensor.
    3. Plaats de machinesensor op de machine.

*De dubbelzijdige tape wordt afstandsstuk genoemd in de bovenstaande video. Er wordt echter slechts één type afstandsstuk meegeleverd met de machinesensor, niet twee (zoals vermeld in de video).

Geef uw machine een naam

Wanneer de machinesensor en uw machine allemaal zijn ingesteld, raden wij u aan uw machine een naam te geven waarmee u deze gemakkelijk kunt herkennen in Husqvarna Fleet Services™ en een sticker aan de machine toe te voegen met de naam duidelijk vermeld.

Reinig het oppervlak voordat u de sticker op de machine aanbrengt. Gebruik een waterbestendige pen.