Tilslutning af en Automower®-robotplæneklipper til Wi-Fi

Ved at tilslutte din Automower®-robotplæneklipper til et Wi-Fi-netværk kan du give den mulighed for at kommunikere eksternt med Husqvarna Cloud via Automower® Connect-appen, når den er inden for Wi-Fi-rækkevidde.

Med en Wi-Fi-forbindelse kan du også bruge smart home-tjenester som f.eks. Google Home, Amazon Alexa, IFTTT og åben API til at styre din robotplæneklipper og opdatere plæneklipperens firmware.

Hvilke Automower®-modeller kan tilsluttes til et Wi-Fi-netværk?

Følgende Automower®-modeller bruger Wi-Fi som den primære måde at kommunikere med Husqvarna Cloud på:
  • Aspire™ R4
  • 320 NERA
  • 310E NERA

Bemærk, at 320 NERA og 310E NERA kan opgraderes for at tilføje en mobilforbindelse ved hjælp af et Automower® Connect Kit, der fås som tilbehør.

Følgende Automower®-modeller har mulighed for at bruge både mobil- og Wi-Fi-netværk til kommunikation med Husqvarna Cloud:

• 430X NERA
  • 450X NERA
  • 410XE NERA

Bemærk, at andre Automower®-modeller ikke har den nødvendige hardware til at oprette forbindelse via Wi-Fi.

Sådan tilsluttes en Automower®-robotplæneklipper til et Wi-Fi-netværk

For at tilslutte din Automower®-robotplæneklipper til et Wi-Fi-netværk skal den først parres med din smartphone ved hjælp af Bluetooth.

Når du har en Bluetooth-forbindelse med din robotplæneklipper, kan du vælge at tilslutte den til et eller flere Wi-Fi-netværk. Få mere at vide om fordelene ved at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk

Her er trinnene til at tilslutte din robotplæneklipper til et Wi-Fi-netværk:

1. Åbn Automower® Connect-appen.
  2. Vælg Log på, og indtast dine kontooplysninger.
  3. Sørg for, at du er tæt på robotplæneklipperen og tilsluttet via Bluetooth.
  4. For at få et godt Wi-Fi-netværkssignal skal du sørge for, at robotplæneklipperen er tæt på netværksrouteren.
  5. Vælg Mere > Indstillinger > Automower® Connect.
  6. Indtast din pinkode.
  7. Under Wi-Fi skal du trykke på Vælg netværk.

Ikke sluttet til Wi-Fi

1. Vælg det ønskede netværk på listen.
  2. Indtast netværksadgangskoden, og tryk på Tilslut. Husk, at der skelnes mellem store og små bogstaver i adgangskoden.
  3. Vent på, at forbindelsen etableres.

Nu er din robotplæneklipper tilsluttet det valgte Wi-Fi-netværk, og netværksadgangskoden gemmes til senere.

Bemærk, at Wi-Fi-netværket skal have forbindelse til internettet, for at kommunikationen med Husqvarna Cloud kan fungere.

Wi-Fi-forbindelse oprettet

Kan du ikke finde dit Wi-Fi-netværk?

Listen over tilgængelige netværk viser op til ti netværk ad gangen. Hvis det ønskede netværk ikke vises på listen, kan du prøve følgende:
  • Sørg for, at du har forbindelse til din robotplæneklipper ved hjælp af Bluetooth.
  • Flyt robotplæneklipperen tættere på routeren for at få et stærkere signal.
  • I Automower® Connect-appen skal du vælge Mere > Indstillinger > Automower® Connect > Vælg netværk > Scan igen for at søge efter netværk igen.
  • Vælg Tilføj ny for at indtaste navnet på et netværk, der ikke findes på listen, f.eks. skjulte netværk. Bemærk, at der skelnes mellem store og små bogstaver i både netværksnavnet og adgangskoden.
  • Genstart netværksrouteren (følg instruktionerne fra din netværksrouterudbyder). Vent et minut eller to på, at routeren starter op, og vælg derefter Mere > Indstillinger > Automower® Connect > Vælg netværk > Scan igen i Automower® Connect-appen for at søge efter netværk.

Hvor mange Wi-Fi-netværk kan min robotplæneklipper oprette forbindelse til?

Du kan gemme op til ti Wi-Fi-netværk på din konto, men plæneklipperen kan kun oprette forbindelse til ét netværk ad gangen.

Hvis robotplæneklipperen afbrydes fra det aktuelt anvendte netværk, vil den automatisk oprette forbindelse til et andet tilgængeligt netværk og prioritere det netværk, der har det stærkeste signal.

Skift mellem Wi-Fi-netværk

Hvis du har tilføjet mere end ét Wi-Fi-netværk, skifter plæneklipperen automatisk mellem netværkene, når det er nødvendigt.

Hvis du vil skifte manuelt til et bestemt netværk, skal du blot trykke på det ønskede netværk på listen. Hvis adgangskoden ikke allerede er gemt, vil du blive bedt om at indtaste den.

Sådan fjernes en Wi-Fi-forbindelse fra en Automower®-robotplæneklipper

Hvis du vil afbryde forbindelsen til og glemme et Wi-Fi-netværk, skal du trykke på ikonet Slet (papirkurven) ud for netværksnavnet og bekræfte, at du vil glemme netværket.

Det valgte netværk er nu frakoblet og glemt. Du vil stadig se det på listen (medmindre det er et skjult netværk), men for at oprette forbindelse til netværket igen skal du indtaste adgangskoden igen.

Fordele ved at tilslutte plæneklipperen til et Wi-Fi-netværk

Selv om det ikke er nødvendigt at tilslutte en Automower® -robotplæneklipper til et Wi-Fi-netværk, kan det i mange tilfælde være en fordel.

Kun til Wi-Fi-modeller

Hvis din Automower®-model kun kommunikerer med Husqvarna Cloud ved hjælp af Wi-Fi-teknologi, kan du fjernstyre plæneklipperen og integrere smart home-services via Automower® Connect-appen, så længe plæneklipperen er inden for Wi-Fi-rækkevidde.

Denne forbindelse giver dig også mulighed for at downloade nye firmwareopdateringer. Uden Wi-Fi kan du betjene plæneklipperen inden for en rækkevidde på 30 meter via Bluetooth, forudsat at den er parret med din mobile enhed.

Husk at downloade og installere firmwareopdateringer, og sørg for, at plæneklipperen er docket i ladestationen og inden for Wi-Fi-dækning.

Til modeller med Wi-Fi- og mobilteknologi

Hvis din Automower®-model bruger både Wi-Fi- og mobilteknologi til at oprette forbindelse til Husqvarna Cloud, kan du udelukkende stole på en god mobilforbindelse til at styre din plæneklipper. Men i områder med dårlig mobildækning kan en Wi-Fi-forbindelse hjælpe med at opretholde et stabilt link til Husqvarna Cloud.

Yderligere information

Du kan finde flere oplysninger i følgende artikler:

Kontakt din lokale Husqvarna-forhandler, hvis du har brug for hjælp til din Automower®- robotplæneklipper.