Automower®01-07-2024

Løsning af problemer med Wi-Fi-tilslutning med Automower®-robotplæneklippere

Denne vejledning gælder kun for Automower®-modeller, der understøtter Wi-Fi.

En Wi-Fi-tilslutning giver normalt en stabil forbindelse til Husqvarna Cloud og Automower® Connect-appen. Men du kan af og til støde på problemer, hvor din robotplæneklipper afbryder tilslutningen til Wi-Fi-netværket.

Hvad sker der, når plæneklipperen kobles fra Wi-Fi-netværket?

• Kun Wi-Fi -modeller: Hvis der ikke er noget Wi-Fi-signal, vises Automower®-modeller, der kun kommunikerer med Husqvarna Cloud ved hjælp af Wi-Fi, som frakoblede i Automower® Connect-appen. Dette er normalt, hvis Wi-Fi-netværket ikke dækker hele plæneklipperens arbejdsområde.
  • Mobile og Wi-Fi-modeller: Automower®-modeller, der kommunikerer med Husqvarna Cloud ved hjælp af både mobil- og Wi-Fi-tilslutning, skifter automatisk til en mobil tilslutning, hvis der ikke er noget Wi-Fi-signal.

Når en model, der kun benytter Wi-Fi, mister tilslutningen til Wi-Fi-netværket, gælder følgende betingelser:

• Plæneklipperen vil fortsætte med at klippe græsplænen i henhold til tidsplanen, men den kan ikke kommunikere med Husqvarna Cloud. Du kan stadig styre plæneklipperen ved hjælp af Automower® Connect-appen, hvis du er inden for 30 meter fra plæneklipperen og tilsluttet via Bluetooth.
  • Kommandoer, der sendes via smart home-tjenester, såsom Google Home, Amazon Alexa og IFTTT, modtages ikke af plæneklipperen.
  • Så snart plæneklipperen modtager et netværkssignal, opretter den automatisk forbindelse til Husqvarna Cloud igen. Dette giver dig mulighed for at styre plæneklipperen som sædvanlig ved hjælp af Automower® Connect-appen og smart home-tjenesterne. Tilslutningsstatus for din plæneklipper vises på Automower® Connect-dashboardet.

Hvorfor vises min plæneklipper som frakoblet?

Der kan være flere årsager til en frakobling, herunder:

• Der er ikke tilføjet et Wi-Fi-netværk til Automower® Connect-appen.
  • Alle Wi-Fi-netværk er blevet fjernet.
  • Der er intet Wi-Fi-signal fra Wi-Fi-netværksrouteren, f.eks. på grund af strømsvigt.
  • Wi-Fi-netværket har ikke forbindelse til internettet.
  • Wi-Fi-signalet er for svagt, fordi plæneklipperen er uden for rækkevidden af de tilgængelige Wi-Fi-netværk.

Fejlfinding af en Wi-Fi-forbindelse

Hvis genstart af plæneklipperen og den mobile enhed ikke løser problemet, skal du muligvis foretage yderligere fejlfinding. Vores produktguide kan guide dig og levere trin-for-trin-løsninger baseret på dine specifikke forhold.

Åbn produktguiden

Alternativt kan du prøve følgende:

1. Genstart plæneklipperen ved at indstille produktet til OFF og derefter til ON.
  2. Genstart telefonen.
  3. Genstart Automower® Connect-appen. iOS | Android
  4. Sørg for, at du har den nyeste version af Automower® Connect-appen. App Store | Google Play
  5. Sørg for, at din telefon har en internetforbindelse.
  6. Kontrollér, at der er tilføjet et Wi-Fi-netværk. I Automower® Connect-appen skal du gå til Mere > Indstillinger > Automower® Connect > Wi-Fi. Tilslut plæneklipperen til et Wi-Fi-netværk, hvis der ikke er tilføjet Wi-Fi.
  7. Hvis der er strømsvigt, skal du vente, indtil strømmen er tilbage.
  8. Kontrollér, at routeren fungerer normalt og udsender et Wi-Fi-signal.
  9. Sørg for, at Wi-Fi-netværket er tilsluttet til internettet.
  10. Forstærk Wi-Fi-signalet, hvis det er svagt.

Kontrol og forbedring af Wi-Fi-signalet

For at opnå det bedste resultat anbefaler vi, at du sørger for, at Wi-Fi-netværket dækker hele græsplænen. Hvis signalet er svagt i nogle dele af arbejdsområdet, kan det være en god idé at styrke signalet, f.eks. ved hjælp af netværksforlængere. Tredjepartsleverandører forhandler netværksforlængere, som er specielt beregnet til udendørs brug.

Du kan kontrollere signalstyrken for Wi-Fi-netværket i det område, hvor robotplæneklipperen aktuelt er placeret i Automower® Connect-appen.

1. Åbn Automower® Connect-appen, og log på.
  2. Vælg Mere > Indstillinger > Automower® Connect.
  3. Indtast din pinkode.
  4. Kontrollér signalstyrken under Wi-Fi.

Fungerer det stadig ikke?

Hvis du har prøvet ovenstående, og forbindelsen stadig ikke fungerer, skal du kontakte din lokale Husqvarna-forhandler.

Flere oplysninger