Problem med Wi-Fi-forbindelsen til Automower®-robotplæneklipperen

Gælder kun for Automower®-modeller, der understøtter Wi-Fi.

En Wi-Fi-forbindelse kan give en stabil forbindelse til Husqvarna Cloud og Automower® Connect-appen, men i nogle tilfælde kan du opleve, at din robotplæneklipper bliver koblet fra Wi-Fi-netværket.

Hvad sker der, når plæneklipperen kobles fra Wi-Fi-netværket?

En Automower®-model, der kun kommunikerer med Husqvarna Cloud via Wi-Fi, vises som afbrudt i Automower® Connect-appen, hvis der ikke er noget Wi-Fi-signal. Dette er normalt, hvis Wi-Fi-netværket ikke dækker hele plæneklipperens arbejdsområde.

En Automower®-model, der kommunikerer med Husqvarna Cloud ved hjælp af både mobil- og Wi-Fi-forbindelse, skifter automatisk til en mobilforbindelse, hvis der ikke er noget Wi-Fi-signal, og du kan styre plæneklipperen som normalt. Den vises ikke som afbrudt, når der ikke er noget Wi-Fi-signal.

Når en model, som kun er tilsluttet med Wi-Fi kobles, fra Wi-Fi-netværket, sker følgende:

• Plæneklipperen fortsætter med at slå græsplænen som normalt i henhold til tidsplanen.
  • Plæneklipperen kan ikke kommunikere med Husqvarna Cloud.
  • Du kan styre plæneklipperen ved hjælp af Automower® Connect-appen, hvis du har forbindelse til din plæneklipper via Bluetooth og er inden for 30 meter fra plæneklipperen.
  • Du kan sende kommandoer ved hjælp af smart home-tjenester som f.eks. Google Home, Amazon Alexa og IFTTT, men plæneklipperen vil ikke kunne modtage eller følge kommandoerne. Kommandoer fra smart home-tjenester, der sendes, når plæneklipperen afbrydes, gemmes ikke til senere.
  • Plæneklipperen opretter automatisk forbindelse til Husqvarna Cloud, så snart den modtager et netværkssignal. Derefter kan du styre plæneklipperen som normalt med Automower® Connect-appen og smart home-tjenester. Automower® Connect-dashboardet viser, når din plæneklipper er tilsluttet.

Hvorfor har min plæneklipper mistet forbindelsen?

Der er flere mulige årsager til, at din plæneklipper mister forbindelsen. Din mobilenhed har muligvis mistet forbindelsen til internettet, eller en indstilling kan være blevet ændret et sted.

En model kun med Wi-Fi vises som afbrudt, f.eks. i følgende tilfælde:

• Der er ikke tilføjet et Wi-Fi-netværk.
  • Alle Wi-Fi-netværk er blevet fjernet.
  • Der er intet Wi-Fi-signal fra Wi-Fi-netværksrouteren, f.eks. på grund af strømsvigt.
  • Wi-Fi-netværket har ikke forbindelse til internettet.
  • Wi-Fi-signalet er f.eks. for svagt, fordi plæneklipperen er uden for rækkevidden af de tilgængelige Wi-Fi-netværk.

Fejlfinding af en Wi-Fi-forbindelse

I mange tilfælde er en simpel genstart af plæneklipperen eller mobilenheden tilstrækkelig, men hvis problemet fortsætter eller opstår ofte, kan det være nødvendigt at udføre fejlfinding. Den nemmeste måde at fejlfinde problemet på er ved at bruge vores produktassistent. Den vil guide dig til en løsning trin for trin baseret på din specifikke situation.

Åbn produktguiden

Hvis du foretrækker ikke at bruge produktassistenten, skal du se oplysningerne nedenfor.

Her er et par grundlæggende ting, du kan prøve:

1. Genstart plæneklipperen: Indstil produktet til OFF og derefter til ON.
  2. Genstart telefonen.
  3. Genstart Automower® Connect-appen. iOS | Android
  4. Sørg for, at du har den nyeste version af Automower® Connect-appen installeret. App Store | Google Play
  5. Kontroller, at din telefon har en internetforbindelse.
  6. Kontrollér, at der er tilføjet et Wi-Fi-netværk. Se Mere > Indstillinger > Automower® Connect > Wi-Fi i Automower® Connect-appen. Tilslut plæneklipperen til et Wi-Fi-netværk, hvis der ikke er tilføjet Wi-Fi.
  7. Hvis der er strømsvigt, skal du vente, indtil strømmen er tilbage.
  8. Sørg for, at routeren fungerer som normalt, og at der kommer et Wi-Fi-signal fra din netværksrouter.
  9. Sørg for, at Wi-Fi-netværket er forbundet til internettet.
  10. Forstærk Wi-Fi-signalet, hvis det er svagt.

Kontrol og forbedring af Wi-Fi-signalet

For at opnå det bedste resultat anbefaler vi, at du sørger for, at Wi-Fi-netværket dækker hele græsplænen. Hvis signalet er svagt i nogle dele af arbejdsområdet, kan det være en god idé at styrke signalet, f.eks. ved hjælp af netværksforlængere. Tredjepartsleverandører forhandler netværksforlængere, som er specielt beregnet til udendørs brug.

Du kan kontrollere signalstyrken for Wi-Fi-netværket i det område, hvor robotplæneklipperen aktuelt er placeret i Automower® Connect-appen.

1. Åbn Automower® Connect-appen, og log på.
  2. Vælg Mere > Indstillinger > Automower® Connect.
  3. Indtast din pinkode.
  4. Kontrollér signalstyrken under Wi-Fi.

Fungerer det stadig ikke?

Hvis du har prøvet ovenstående, og forbindelsen stadig ikke fungerer, skal du kontakte din lokale forhandler.

Flere oplysninger