Under hvilke temperaturforhold kan jeg bruke BLi-batteriet?

Når du bruker batteriet, må du legge merke til både omgivelsestemperaturen og batteritemperaturen.

Bruk batteriet bare i omgivelsestemperaturer fra –10 C (14 F) til 40 C (104 °F). Hvis batteritemperaturen er lavere enn –10 C (14 F) eller høyere enn 70 C (158 F), fungerer ikke batteriet når det ikke lades. Hvis batteritemperaturen er lavere enn 5 °C (41 °F) eller høyere enn 50 °C(122 °F), lader ikke batteriet.

Hvis du arbeider i veldig kalde områder, bør du prøve å holde batteriene i romtemperatur før du bruker dem. Den laveste batteritemperaturen batteriene fungerer ved, er -10 °C (14 °F), men man må forvente begrensninger i driftstid og ytelse.

Slik varmer du opp batteriet:

• oppbevar det i romtemperatur
  • bruk produktet på lav effekt

Hvis du arbeider i veldig varme områder, bør du prøve å holde batteriene nedkjølt før du bruker dem for å unngå avstengning på grunn av overoppheting av batteripakken. Produktet slås av hvis celletemperaturen til batteriet når 70 °C (158 °F).

Slik unngår du at batteriet overopphetes:

• ikke bruk det i høy omgivelsestemperatur (over 40 °C/104 °F)
  • ikke bruk batteridrevne redskaper til oppgaver de ikke er utformet til (det krever mer kraft å klippe høyt gress med en batteridreven gå bak-gressklipper)
  • ikke lagre batteriet på et upassende, varmt sted, for eksempel i en bil
  • ikke la batteriet være igjen i produktet (for eksempel gå bak-gressklipper) i sola