Robotmaaiers1-3-2024

Uw Automower®-robotmaaier bijwerken

Eens in de zoveel tijd brengt Husqvarna nieuwe firmware uit voor uw Automower®-robotmaaier. Een firmware-update kan oplossingen bieden voor prestatie- of beveiligingsproblemen die kunnen optreden en kan ook nieuwe functionaliteit toevoegen.

Door de firmware regelmatig bij te werken, helpt u uw maaier in goede staat te blijven en krijgt u toegang tot nieuwe door Husqvarna uitgebrachte functionaliteit.

Wat is firmware?

Firmware zijn gegevens die in een product zijn opgeslagen (zoals een Automower®-robotmaaier) en die instructies geven waarmee het product basistaken en -functies kan uitvoeren, en kan communiceren met andere apparaten.

In tegenstelling tot software, die meestal door de gebruiker moet worden bekeken of gebruikt, verwijst firmware naar vaste gegevens.

De firmware bijwerken

De firmware zelf bijwerken

Voor sommige Automower®-modellen kunt u de firmware van uw Automower®-robotmaaier eenvoudig zelf bijwerken met FOTA-technologie (Firmware Over The Air).

Automower® Connect informeert u wanneer er een nieuwe firmware-update is. U hoeft alleen maar de aanwijzingen op het scherm te volgen. Zie Wat is FOTA en hoe gebruik ik het? voor gedetailleerde aanwijzingen over hoe de update wordt uitgevoerd.

Als u hulp nodig hebt bij het bijwerken van de firmware, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw plaatselijke dealer.

Breng een bezoek aan de dealer

Tenzij u een model hebt dat FOTA ondersteunt, moet u uw Automower®-robotmaaier naar uw plaatselijke dealer brengen om de firmware bij te werken.

Als u uw product naar uw dealer brengt voor onderhoud voorafgaand aan de winteropslag, zal deze uw maaier altijd bijwerken naar de nieuwste firmwareversie.

Wat gebeurt er als ik de firmware niet bijwerk?

Als u uw maaier niet wilt bijwerken, kunt u de maaier zoals voorheen blijven gebruiken. U krijgt geen toegang tot nieuwe functies of verbeteringen.

Als de firmware-update echter een beveiligingsupdate bevat en u een Automower®-model hebt dat firmware-updates met FOTA-technologie ondersteunt (wat betekent dat u de ingebouwde software zelf kunt bijwerken), dan is de update verplicht en wordt deze automatisch geïnstalleerd.

Releaseopmerkingen voor Automower®-modellen die FOTA ondersteunen