Sådan bruger du funktionen til undgåelse af genstande i Automower®-robotplæneklippere

Hvad er undgåelse af genstande?

Undgåelse af genstande er en funktion, der gør det muligt for Automower®-robotplæneklipperen at registrere og navigere rundt om genstande på græsplænen, der skiller sig ud fra græsset. Når der registreres en genstand, ændrer plæneklipperen sin kurs og fortsætter med at klippe i en anden retning. Denne funktion reducerer ikke blot risikoen for driftsstop, men minimerer også risikoen for at beskadige genstande og forstyrre dyrelivet på græsplænen.

Automower®-modeller, der understøtter undgåelse af genstande

Funktionen til undgåelse af genstande er tilgængelig på følgende Automower®-modeller:

• Automower® 410XE NERA
  • Automower® 450X NERA
  • Automower® 430X NERA
  • Automower® 435X AWD*
  • Automower® 535 AWD*

Bemærk: Andre Automower®-modeller mangler de sensorer og den teknologi, der er nødvendig for, at funktionen til undgåelse af genstande fungerer. For modeller, der er markeret med en stjerne (*), skal du downloade den nyeste firmware og aktivere funktionen til undgåelse af genstande i Automower® Connect-appen.

Overvejelser i forbindelse med brug af undgåelse af genstande

• Sensorerne kan være følsomme over for ikke blot genstande på græsplænen , men også over for høje blomster og græs. Hvis græsset f.eks. er meget højt i nogle områder, eller hvis der er store mælkebøtter på din græsplæne, kan det være en god idé midlertidigt at deaktivere undgåelse af genstande for at undgå at efterlade uklippede områder på din græsplæne.
  • Effektiviteten af funktionen til undgåelse af genstande afhænger af genstandens størrelse og græssets højde. En lille genstand, f.eks. en golfbold, der er skjult i højt græs, kan være svær for sensorerne at registrere.
  • Inden for 1,2 meter til arbejdsområdets grænse deaktiveres funktionen automatisk for at sikre, at ingen områder på plænen efterlades uklippet. Det betyder, at plæneklipperen ikke automatisk registrerer eller undgår genstande i dette område. Gælder for både virtuelle og fysiske grænser.
  • Husk, at selv om funktionen til at undgå genstande er meget god til at registrere genstande på græsplænen, er den ikke en sikkerhedsfunktion. Der er ingen garanti for, at en genstand på græsplænen ikke vil blive kørt over af plæneklipperen, da flere faktorer påvirker sensorernes succes med at registrere genstande, f.eks. størrelsen og placeringen af genstanden og græshøjden.

Aktivering og deaktivering af undgåelse af genstande

1. Åbn og log på Automower® Connect-appen.
  2. Vælg Mere > Indstillinger > Tilbehør.
  3. Brug skyderen til at aktivere eller deaktivere undgåelse af genstande.

Kontakt din lokale Husqvarna-forhandler for at få personlig hjælp til din Automower®-robotplæneklipper.