Under hvilke temperaturer kan jeg bruge mit BLi-batteri?

Når du bruger batteriet, skal du være opmærksom på den omgivende temperatur samt batteriets temperatur.

Brug kun batteriet ved en omgivende temperatur på mellem -10 °C og 40 °C. Hvis batteriets temperatur er under -10 °C eller over 70 °C, fungerer batteriet ikke under afladning. Hvis batteriets temperatur er under 5 °C eller over 50 °C, vil batteriet ikke oplade.

Hvis du arbejder i meget kolde områder, skal du lade batterierne varme op ved stuetemperatur, før du bruger dem. Batterierne fungerer, når den laveste batteritemperatur er -10 °C, men du skal forvente en begrænset driftstid og ydeevne.

Sådan varmer du batteriet op:

• Opbevar det ved stuetemperatur
  • Lad produktet køre ved lavt strømforbrug

Hvis du arbejder i meget varme områder, skal du lade batterierne køle ned, før du bruger dem, for at undgå at produktet lukker ned på grund af overophedning af batteripakken. Dit produkt lukker ned, hvis batteriet når en celletemperatur på 70 °C.

Sådan undgår du overophedning af batteriet:

• Brug ikke batteriet ved høj omgivende temperatur (over 40 °C)
  • Brug ikke batteridrevet værktøj til en opgave, det ikke er beregnet til (det kræver f.eks. mere kraft at klippe højt græs med en batteridrevet plæneklipper)
  • Opbevar ikke batteriet på et ikke-egnet, varmt sted, f.eks. i en bil
  • Efterlad ikke batteriet i produktet (f.eks. en plæneklipper med bagvedgående fører) i solen