Automower®01-03-2024

Automower®-robotgräsklipparen är bortkopplad, ansluter inte eller parkopplar inte

Det är enkelt att ansluta till en Automower®-robotgräsklippare med Automower® Connect-appen på en mobil enhet. Men ibland inträffar ett fel så att anslutningen eller parkopplingen misslyckas – eller också kopplas klipparen bort.

Det finns flera möjliga orsaker till anslutnings- eller parkopplingsproblem. Lösningarna varierar beroende på Automower®-modell, hur du försöker ansluta (Bluetooth, Wi-Fi eller mobilanslutning), om du varit ansluten till klipparen tidigare, klipparens status eller inställningar, din mobila enhet eller Automower® Connect-appen, Wi-Fi- eller mobilnätstäckningen och så vidare.

I många fall räcker det med en enkel omstart av klipparen eller den mobila enheten, men om problemet kvarstår eller inträffar ofta kan du behöva utföra en del felsökning. Det enklaste sättet att felsöka problemet är att använda vår produktassistent. Den leder dig steg för steg till en lösning baserad på dina specifika förhållanden.

Öppna produktassistenten

Om du föredrar att inte använda produktassistenten kan du prova följande vanliga lösningar för klippare som är bortkopplade, inte ansluter eller inte parkopplar:

• Starta om robotgräsklipparen.
  • Starta om telefonen och se till att du har den senaste versionen av Automower® Connect-appen.
  • För Bluetooth-modeller ska du se till att du befinner dig inom Bluetooth-området för din robotgräsklippare och att Bluetooth är aktiverat på din enhet.
  • Om du föredrar att inte använda produktassistenten kan du prova följande vanliga lösningar för klippare som är bortkopplade, inte ansluter eller inte parkopplar:
  • För Wi-Fi-modeller ska du se till att Wi-Fi-nätverket är anslutet till internet.