Rewilding Mode använder GPS-teknik för att avsätta 10 % av din gräsmatta för biologisk mångfald. Det innebär att en del av gräsmattan lämnas oklippt, så att pollinatörer som bin, fjärilar och skalbaggar har en plats där de kan arbeta och bo.

Det låter kanske som en liten sak och för dig kanske det är det. Men om man skulle låta 10 % av alla europeiska gräsmattor växa vilt skulle det området vara fyra gånger större än Europas största naturreservat. Vi förstår dock att det inte räcker med att sluta klippa gräset för att maximera den biologiska mångfalden. Därför har vi inlett ett samarbete med den prisbelönte trädgårdsexperten och trädgårdsdesignern Tom Massey och skapat en enkel guide så att du kan maximera ditt förvildningsområdes potential. Den hjälper dig att skapa ett blomstrande ekosystem i din trädgård.

Fördelarna med Husqvarnas robotgräsklippare är att de är batteridrivna, ger noll koldioxidutsläpp när de används och är tysta. Med lanseringen av Rewilding Mode fortsätter vi att stödja en hållbar framtid och vi uppmuntrar alla i vår bransch att göra detsamma.


Rewilding Zone App feature

Hur man skapar ett förvildningsområde

  • Öppna Automower® Connect-appen och välj ”Kartvy” och ”Lägg till Rewilding-zon”. Ett förvildningsområde som utgör 10 % av din totala gräsyta läggs till i den virtuella kartvyn.
  • Dra och släpp förvildningsområdet till den önskade platsen på din virtuella karta och ändra form och storlek om du vill.
  • Nu har du skapat ditt eget förvildningsområde!

Obs! Appen föreslår 10 %, men du kan ändra storleken, formen och platsen när du vill. Du kan ge ditt förvildningsområde ett namn för en mer personlig touch och om det behövs kan det slås på och stängas av eller raderas helt och hållet.

Kompatibla robotgräsklippare

Rewilding Mode är tillgängligt för följande modeller. Se till att du har den senaste versionen av Automower® Connect-appen som kan laddas ner via Google Play eller App Store. Se dessutom till att du har installerat den senaste uppdateringen av programvaran för din gräsklippare. Observera att 430X NERA och 450X NERA behöver en installation med begränsningskabel för att Rewilding Mode ska kunna användas.

Frågor och svar

Husqvarna Automower®-modellerna 405X, 415X, 430X NERA, 435X AWD och 450X NERA (430X NERA och 450X NERA behöver en installation med begränsningskablar för att Rewilding Mode ska kunna användas).
Obs! Uppdatera klipparen för att installera den senaste programvaran.

Se till att du har den senaste versionen av Automower® Connect-appen som kan laddas ner via Google Play och App Store.

Tack vare våra GPS-system kan vi beräkna gräsmattans storlek i realtid. När du väljer att förvilda skapar vi helt enkelt ett förvildningsområde som utgör 10 % av den totala gräsytan. Förvildningsområdet är ett område som läggs till på den virtuella kartan i Automower® Connect-appen och kan storleksändras, flyttas, omformas eller avlägsnas när du vill. Vi uppmuntrar alla att skapa en zon för biologisk mångfald för en hälsosammare trädgård och planet.


Ja! Vi har tillbehör som Automower® områdesväljare och Automower® FlexiFence som du kan använda för att skapa avgränsade zoner för biologisk mångfald, och vi har dessutom en sida där du kan läsa om olika sätt att skapa ett förvildningsområde.

Vi uppmuntrar alla som har en trädgård att skapa ett förvildningsområde! Du kan lämna ett område för förvildning var du vill och till och med förbättra dess kapacitet med de smarta tips som vi har tagit fram. Ta en titt på vårt samarbete med trädgårdsexperten Tom Massey för att få en snabbkurs om förvildning.Så vitt vi vet är det här den första funktionen i vår bransch som har utvecklats för att förstärka den biologiska mångfalden och uppmuntra trädgårdsinnehavare att underhålla sina trädgårdar på ett mer hållbart sätt.

Förvildning är processen för att återställa naturliga ekosystem och låta dem fungera på ett sätt som är så nära deras naturliga sätt som möjligt. Vi hjälper denna process genom att lämna en del av gräsmattan oklippt och ge trädgårdsinnehavare vägledning om hur man vårdar detta område för att förstärka den biologiska mångfalden, så att naturen kan skapa sin egen naturliga miljö.

Rewilding Zone

Världsledare inom robotgräsklippning

Husqvarna är ett svenskt företag med en 300-årig historia av teknisk ledning och innovation. Idag är Husqvarna en världsledare inom robotgräsklippning och erbjuder en lösning som underhåller alla trädgårdar enkelt och smidigt. Husqvarnas Automower®-robotgräsklippare sparar ägaren mycket tid, producerar inga koldioxidutsläpp under användning och är mycket tyst.
Med Automower® Connect-appen kan du övervaka och styra robotgräsklipparen enkelt och bekvämt via din mobil och säkerställa att trädgården alltid är i perfekt skick även om du är långt bort.

Läs mer om Husqvarna Automower® och dess möjligheter. Oavsett hur trädgården ser ut finns det en modell för dig.