Vad är en Husqvarna Fleet Services™-gateway och hur konfigurerar jag den?

Vad är en Husqvarna Fleet Services™-gateway?

En Husqvarna Fleet Services™-gateway är en surfplatta eller liknande som du har installerat Husqvarna Fleet Services™ Gateway-appen på. Den används för att ladda upp data från dina maskiner till Husqvarna Fleet Services™. Gatewayen kan även användas för att ansluta nya maskiner till Husqvarna Fleet Services™.

Husqvarna rekommenderar att du konfigurerar en gateway för Husqvarna Fleet Services™, till exempel genom att placera gatewayenheten någonstans och ha den där permanent, exempelvis på en vägg där maskinerna förvaras.

När utrustningen ställs tillbaka i förvaringsutrymmet upptäcks den automatiskt och gatewayen laddar upp data till Husqvarna Fleet Services™-systemet. Det här är särskilt användbart när maskiner har använts utanför Bluetooth-räckvidden under dagen.

Obs! Husqvarna Fleet Services™ Gateway-appen är endast tillgänglig för Android.

Konfigurera en Husqvarna Fleet Services™-gateway

Följ anvisningarna nedan för att konfigurera en Husqvarna Fleet Services™-gateway:

1. Ladda ner Husqvarna Fleet Services Gateway™-appen från Google Play.
  2. Öppna Husqvarna Fleet Services Gateway™-appen. Om det är första gången du öppnar appen måste du logga in med ditt användarkonto för Husqvarna Fleet Services™. Det kan vara vilket Husqvarna-konto som helst. Om du har många gateways rekommenderar vi att du konfigurerar dem med olika Husqvarna-konton. Då kan du återställa lösenordet på en gateway utan att behöva uppdatera lösenordet på alla dina gateways (som kan finnas på olika ställen där du arbetar). Mer information om hur du förenklar gatewayhanteringen med Gmail finns i Använda ett Gmail-konto för flera gateways.
  3. Välj om gatewayenheten ska användas som stationär eller mobil gateway.
    • En stationär gateway är avsedd att användas i en verkstad, lagerlokal eller liknande där dina maskiner förvaras när de inte används. Kontrollera att gatewayenheten är ansluten till en laddare, att skärmen är påslagen och att enheten alltid har tillgång till Wi-Fi.
    • En mobil gateway är avsedd att användas ute på fältet, exempelvis i det fordon som används för att transportera maskiner till olika arbetsplatser. Appen behöver inte vara öppen i förgrunden, utan kan användas även när enhetens skärm är avstängd.
  4. Om du vill kan du ange den plats där gatewayenheten ska användas.
    • Om du konfigurerar en stationär gateway rekommenderar vi att du anger en plats. Då rapporterar gatewayen alltid den specifika platsen för alla maskiner som registreras i närheten.
    • Om du konfigurerar en mobil gateway rekommenderar vi att du hoppar över det här steget, eftersom du förmodligen kommer att flytta runt gatewayen som därmed registrerar nya platser hela tiden.
  5. Namnge din Gateway. Ge din gateway ett unikt namn som lätt kan relateras till den specifika gatewayplatsen.

Nu är gatewayen konfigurerad och börjar ladda upp maskindata och övervaka maskinernas plats.

Obs! Om det behövs kan du alltid ändra inställningarna senare. Öppna bara inställningarna längst upp till höger för att göra ändringar.