Automower®17-05-2024

Så här ansluter du begränsnings- och guidekablarna till Automower®-laddstationen

När du är klar med installationen av begränsningskabeln och guidekablarna i din Automower®-installation är det dags att ansluta kablarna till laddstationen.

Följ dessa steg för att ansluta kablarna till laddstationen:

  1. Förbered kablarna: Använd Automower®-anlutningskontakter för att ansluta kablarna. Öppna Automower®-kontakten, sätt i kabeln och använd sedan en tång för att stänga kontakten. Skala kabeln så att 1–2 cm sticker ut från varje kontakt.

  1. Kom åt laddstationen: Luta laddstationens överdel. På Automower® NERA-modeller måste du även öppna luckan på laddstationens framsida.

  2. Anslut begränsningskabeln: Tryck in den högra anslutningskontakten genom den högra öppningen i laddstationens torn och fäst den på metallstiftet som är märkt AR. Gör samma sak med vänster anslutning och fäst den på stiftet som är märkt AL.

  3. Anslut guidekabeln: Tryck fast kontakten på metallstiftet som är märkt GUIDE, G1, G2 eller G3. Antalet tillgängliga stift och vilka guidekablar som stöds beror på vilken Automower®-modell du har. Automower® 320 NERA och 310E NERA har tre guidekabelanslutningar, men stöd för endast två guidekablar, vilket innebär att endast G1 och G2 kan användas. Anslutning av en guidekabel till G3 fungerar inte. På Automower® 410XE NERA, 430X NERA och 450X NERA kan alla tre guidekablar användas.

  4. Säkra laddstationen: Nu när begränsningskabeln och guidekablarna är anslutna till laddstationen ska du förankra laddstationen i marken med de medföljande skruvarna.

Tips! Märk kablarna med kabeletiketter för enkel återanslutning, särskilt om laddstationen ska förvaras inomhus under vintern.

För mer information om Automower®-installationer, läs följande artiklar och titta på videon nedan:

Så här installerar du begränsningskabeln i en Automower®-installation

Så här lägger man ut en guidekabel i en Automower®-installation

Tips! Du kan aktivera undertexter genom starta videon och klicka på kugghjulsikonen för att gå till inställningarna. Välj sedan Undertexter och välj bland de tillgängliga språken.

Tveka inte att kontakta din lokala Husqvarna-återförsäljare om du vill ha personlig hjälp med din Automower®-robotgräsklippare.

Var den här artikeln till hjälp?