Automower®2024-03-11

Så här uppdaterar du din Automower®-robotgräsklippare

Husqvarna släpper regelbundet ny programvara till sina Automower®-robotgräsklippare. Dessa uppdateringar åtgärdar inte bara prestanda- eller säkerhetsproblem, utan omfattar även nya funktioner.

Genom att uppdatera gräsklipparens programvara säkerställer du att den fungerar optimalt och du får dessutom tillgång till alla nya Husqvarna-funktioner.

Förstå programvaran

Programvaran finns lagrad i en produkt, t.ex. en Automower®-robotgräsklippare. Den omfattar instruktioner som gör att produkten kan utföra grundläggande uppgifter, funktioner och kommunicera med andra enheter.

Så här uppdaterar du programvaran på din Automower®

Uppdatera programvaran själv

Vissa Automower®-modeller har stöd för FOTA (Firmware Over The Air), som gör att du kan uppdatera programvaran själv. Du får ett meddelande i appen Automower® Connect när det finns en ny programvaruuppdatering. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra uppdateringen. Mer information om hur du använder FOTA finns i vår guide: Vad är FOTA och hur använder jag det?

Hör gärna av dig till din lokala återförsäljare om du behöver hjälp med att uppdatera programvaran.

Uppdatera programvaran hos en återförsäljare

Om din Automower® inte har stöd för FOTA behöver du ta med gräsklipparen till din lokala återförsäljare för att uppdatera programvaran. Återförsäljare uppdaterar alltid gräsklipparen till den senaste versionen av programvaran vid service inför vinterförvaring.

Vad händer om du inte uppdaterar programvaran?

Du kan fortsätta att använda gräsklipparen utan att uppdatera programvaran, men du har inte tillgång till några nya funktioner eller förbättringar. Om en programvaruuppdatering innehåller en säkerhetskorrigering och du har en Automower®-modell som har stöd för FOTA är uppdateringen obligatorisk och installeras automatiskt.

Programvaruuppdateringar för Automower®-modeller som har stöd för FOTA

Kontakta din lokala Husqvarna-återförsäljare om du behöver personlig hjälp med din robotgräsklippare.