Parkera klipparen med hjälp av Google Kalender

Man och klippare i trädgården

Om du har planerat ett eller flera evenemang i trädgården då du vill att Automower®-robotgräsklipparen ska parkeras, t.ex. en trädgårdsfest, kan du nu lägga till evenemanget i din Google Kalender och använda Smart Connection i Automower® Connect för att hålla klipparen parkerad under evenemanget.

Aktivera Smart Connection

1. I Automower® Connect-appen trycker du på knappen Mer och väljer Smart Home.
  2. Om det här är första gången du använder Smart Connection eller en IFTTT-applet kan du läsa Komma i gång med Smart Connections i Automower® Connect-appen.
  3. Välj Parkera klipparen med hjälp av Google Kalender.
  4. Aktivera anslutningen genom att trycka på reglaget Anslut Google.
  5. Om du ställer in den här anslutningen för första gången behöver du logga in på Google-kontot och tillåta att IFTTT får tillgång till Google Kalender och dess data. Ange inloggningsuppgifterna för Google-kontot som du vill ansluta till IFTTT.
  6. Ange nyckelordet för Automower®-parkering, dvs. det ord eller den fras som får klipparen att parkera när den hittas i kalendern.
  7. Välj vilken kalender du vill använda.
  8. Välj vilken klippare du vill styra (om du har fler än en klippare anslutna till ditt Automower® Connect-konto). Endast en klippare i taget kan kontrolleras av Smart Connection.
  9. Tryck på Spara.
  10. Skapa en eller flera händelser i din Google Kalender med nyckelordet som du angav i titeln eller beskrivningen.

Nu parkerar klipparen automatiskt varje gång en händelse med ditt nyckelord upptäcks i din kalender. Den startar enligt det normala klippschemat när händelsen i kalendern är över.

Mer information om vilken kalendertjänst som används finns i Google Kalender. För närvarande är den enda kalender som stöds Google Kalender, men fler kalendrar kan läggas till i framtiden. (Du kan använda IFTTT till att skapa ett appletprogram med en kalender du väljer som det finns stöd för i IFTTT.)

Avaktivera Smart Connection

Om du vill avaktivera denna Smart Connection så att klipparen inte parkerar trots att kalenderposten matchar ditt nyckelord för parkering kopplar du helt enkelt bort den genom att trycka på reglaget igen.