Automower 435X AWD
Instruktioner och guider

Viktig säkerhetsinformation om Automower® 435X AWD och Automower® 535 AWD

Husqvarna har fått kännedom om fem incidenter globalt där robotgräsklippare av dessa två modeller har fattat eld till följd av ett uttjänt batteri. Inga personskador har rapporterats.

Det kommer två obligatoriska programuppdateringar för de berörda modellerna, för att förlänga batteriets livslängd och för att lösa problemet med fortsatt förslitning av batteriet. Den första av dessa uppdateringar förväntas vara tillgänglig i december och kommer att förbättra batteriladdningen, skydda batteriet och förlänga dess livslängd. Den andra uppdateringen, förväntad i februari, kommer att installera ytterligare övervakningsfunktioner för batteriet. Dessa uppdateringar kommer att skickas ut via Automower® Connect -appen så när produktägaren får sin notifikation är det helt enkelt bara att acceptera och installera uppdateringarna.

Samtidigt kommer ett begränsat antal robotgräsklippare att behöva ett nytt batteri. Genom produkternas smarta uppkopplingsfunktion har vi identifierat de klippare som berörs. Batteribytet sker kostnadsfritt av en lokal Husqvarna-återförsäljare. Vi kontaktar nu berörda kunder direkt via Automower® Connect-appen samt via e-post. De kunder som inte kontaktas av oss kan lugnt fortsätta använda sin klippare.

Vi ber om ursäkt för de besvär som detta orsakar berörda kunder. Husqvarna tar detta ärende på största allvar och fokuserar nu på att lösa det så snabbt som möjligt. Vi har rapporterat problemet till berörda marknadskontrollmyndigheter.

För mer information var vänlig kontakta Husqvarna support.
Mail: kyselyt@husqvarnagroup.com 
Telefon: 09- 2472 2260.
Öppettider telefon: 9 - 16.