X-cut chain and X-Force bar on a log in the forest

Vår bästa kedja hittills

Med över 60 års erfarenhet inom motorsågsbranschen vågar vi påstå att X‑CUT™-kedjorna är våra bästa hittills. Genom omfattande test i laboratorier och olika arbetsmiljöer har X‑CUT™-kedjornas funktioner och design finslipats för att ge prestanda av högsta kvalitet.

Tillverkade för din Husqvarna-motorsåg
X‑CUT™-kedjorna har tagits fram sida vid sida med Husqvarnas motorsågar på fabriken i Husqvarna. Detta garanterar att X‑CUT™-kedjan passar din Husqvarna-motorsåg som handen i handsken, vilket förbättrar skärprestandan och säkerställer maximal effekt.

T-shirt technical High-Viz, long sleeve

Vass direkt vid leverans

När X‑CUT™-kedjorna levereras till dig är de slipade och redo att såga. Omedelbart. De enastående slipvinklarna och de knivskarpa eggarna ger exakta snitt och överlägsen skäreffektivitet.

Hållbar skärpa
X‑CUT™-kedjorna är tillverkade av högkvalitativt kolstål för maximal hållbarhet, och den unika härdade stål- och krombeläggningen ger dig skärpa som är gjord för att hålla.

En bättre sågupplevelse i Norge

I nordvästra Norge, bland fjordar och berg, förlitar sig de professionella skogshuggarna Cathrine Kåsen och Kenneth Hetlelid på X‑CUT™-sågkedjor i sitt dagliga arbete.

Hitta rätt kedja för din såg

Se till att din X‑CUT™-kedja och Husqvarna-såg matchar varandra perfekt för optimal effekt.

Beskrivning av Husqvarnas produktnamn

5 Alternativ
01.
Skärtandsprofil

Exempel X‑CUT™ SP33G

C står för Chisel. Kedjan har skärtänder med skarpa hörn, vilket ger överlägsen skäreffektivitet. Denna sågtandsprofil rekommenderas endast för professionella användare som arbetar under rena förhållanden. (Bild A)

S står för Semi-Chisel. Hörnen är rundade, vilket underlättar underhåll och får tänderna att hållas vassa. Denna tandprofil är mer förlåtande i fråga om filvinkel och är mindre känslig för smuts. Lämplig för alla användare. (Bild B)

Illustration Benefit X-CUT Chain Cutter profile
02.
Typ av kedja

Exempel X‑CUT™ SP33G

P – Pixel
Vissa av våra kedjor har ett P i namnet, och P står för Pixel. Pixelkedjor och pixelsvärd med tunnare chassi är lätta och ger ett smalt snitt, vilket innebär ökad skäreffektivitet. Denna kedjetyp får endast användas med pixelsvärd. (Bild A)

Ingen bokstav – Standard
Det är dock vanligare att det inte finns någon bokstav efter C eller S i kedjans namn. Denna kedjetyp är en tuffare, bredare skärkedja, med standardchassi som möjliggör styvare och robustare kedjor och svärd. (Bild B)

Illustration Benefit X-CUT Chain type
03.
Kedjedelning

Exempel X‑CUT™ SP33G

Den första siffran efter bokstäverna anger delningsstorlek. Minikedjor har skärtänder med låg profil, mindre drivlänkar och är lämpliga för mindre motorsågar.

1 = 1/4” mini
2 = .325” mini
3 = .325”
8 = 3/8”
9 = 3/8” mini

Kedjans delning måste stämma överens med noshjulet på svärdet och drivhjulet på motorsågen.

Illustration Benefit X-CUT Pitch
04.
Spårbredd

Exempel X‑CUT™ SP33G

Den andra siffran specificerar spårbredden, dvs. tjockleken på den nedre delen av drivlänken.

1 = 1,1 mm/.043”
3 = 1,3 mm/.050”
5 = 1,5 mm/.058”

Kedjans spårbredd måste stämma överens med svärdets spårbredd.

Illustration Benefit X-CUT Chain Gauge
05.
Extra funktion

Exempel X‑CUT™  SP33G

Den sista bokstaven i kedjans namn specificerar ytterligare funktioner; vanligtvis är det ett G. G står för Guarded drive link (skyddsdrivlänk), som kan minska risken för kast. (Bild A)

Illustration Benefit X-CUT Added feature