1/6
Robotgräsklippare

HUSQVARNA AUTOMOWER® 310 Mark II

 
 
 
1 000 m²
Ytkapacitet
40 %
Maximal lutning inom arbetsområdet
Automower® Connect@Home
App-styrd
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad som ingår
HUSQVARNA AUTOMOWER® 310 Mark II - 970 52 67‑21

Included

 • Laddstation
  Ja
 • Extraknivar
  6 st.
 • Strömförsörjningsaggregat
  Ja
 • Lågspänningskabel
  10 m

Not included

 • Hjulborstar
 • Slingkabel
 • Märlor

Effektiv, lätthanterlig robotgräsklippare för gräsmattor upp till 1000 m²

Med sin kompakta fyrhjulsdesign är Husqvarna Automower® 310 Mark II en robotgräsklippare som enkelt tar hand om gräsmattor på upp till 1 000 m². Den kan hantera lutningar på 40 % och ta sig fram genom trånga passager, där den växlar till systematiskt klippläge för att minska antalet svängar och minimera hjulspår. Klipparen är lätt att använda och rengöra, och har frostskydd och vädertimer som anpassar klipptiderna till säsongen och avbryter klippschemat vid frost. Därmed uppstår inget onödigt grässlitage. För extra bekväm gräsmatteskötsel kan Automower® 310 Mark II hanteras och övervakas via din mobiltelefon med Automower® Connect-appen.
Funktioner
Specifikationer
Jämför specifikationer och funktioner med liknande produkter från Husqvarna.
Jämför

Automower® 310 Mark II

Art.nr: 970 52 67‑21

Kapacitet
Automower® 310 Mark II
Art.nr: 970 52 67‑21
Ytkapacitet1 000 m²
BegränsningstypKabel
Maximal lutning vid begränsningsslingan15 %
Maximal lutning inom arbetsområdet40 %
Maximal aktiv tid16 tim
SöksystemTriplesearch
Följa guidekabel1
LaddningssystemAutomatisk
Generella dimensioner
Vikt9,4 kg
Produktstorlek, Längd57 cm
Produktstorlek, Bredd43 cm
Produktstorlek, Höjd25 cm
Produktdata
FärgGrå
Upplevd ljudnivå59 dB(A)
IP-klassningIPX5
BatteritypLi-Ion
Batterikapacitet2,1 Ah
Laddningsström1,3 A
Normal klipptid på en laddning60 min
Typisk laddningstid60 min
Genomsnittlig energiförbrukning per månad vid maximal användning8 kWh
Klippsystem
Klippsystem3 svängbara knivblad
Klipphöjd, max50 mm
Klipphöjd, min20 mm
Klippbredd22 cm
KlipphöjdsanpassningManuell
GlidplattaJa
Dubbel skärriktningJa
Kontroll
KnappsatsKnappsats och display/App
InformationspanelMonokrom grafisk display 2,8”
Trådlös uppkopplingBluetooth®
App-styrdAutomower® Connect@Home
Smart hemintegrationNej
ProgramvaruuppdateringÅterförsäljarservice
Säkerhet
Stöldspårning via GPSNej
Stöldskyddsområde (GeoFence)Nej
PIN kodJa
AlarmJa
LyftsensorJa
LutningssensorJa
ObjektdetekteringNej
Tjänster
Ägarsupport
Manualer, handböcker, reservdelar, guider och relaterad information för Automower® 310 Mark II finns i produktsupporten.
Produktsupport för Automower® 310 Mark II

För Automower® 310 Mark II

Vanliga frågor

Tvärtom är Automower®-klipparna små nog att följa ojämnheterna i gräsmattan. De skrapar inte i små ”kullar” som många större gräsklippare gör. Tack vare de stora hjulen klarar Automower®-klippare även av ojämna ytor mycket bra. De klarar också lutningar upp till 70 % (35 °). Det är bara små djupa hål som kan göra att Automower®-klipparen fastnar.

Ja, Automower® klarar smala passager på ned till 60 cm bredd, beroende på vilken modell som används.

Inte alls. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt du glömmer bort Automower®-klippare. Du märker den knappt när den åker runt i trädgården och gör sitt jobb snabbt, tyst och effektivt.

Ljudnivån för Automower®-klippare är mycket låg, cirka 60 dB, vilket motsvarar ljudnivån vid ett tyst samtal. Detta kan jämföras med ljudnivån hos vanliga bensindrivna gräsklippare eller åkgräsklippare, som genererar mellan 95 och 100 dB(A).

Varken du eller dina grannar kommer att störas av Automower®-klipparen när den arbetar i trädgården.

Automower® är bra för både gräsmattan och vår planet.

Eftersom Automower®-robotgräsklippare drivs med batterier genereras inga direkta utsläpp, vilket är fallet med vanliga bensindrivna gräsklippare. Dessutom är den faktiska energiförbrukningen väldigt låg (mindre än en vanlig 60 W-lampa). De är dessutom mycket tysta och avger inget buller. Ljudnivån är bara cirka 60 dB, vilket motsvarar normal samtalston. Det innebär att du faktiskt kan låta din robotgräsklippare arbeta när du har fest i trädgården, utan att behöva oroa dig för störande buller eller avgaser.

Dessutom är gräsresterna tillräckligt små för att återvinnas i jorden som naturlig gödning eftersom Automower®-robotgräsklippare klipper lite gräs kontinuerligt. Resultatet är en grönare, fylligare och friskare gräsmatta samt ett minskat behov av syntetisk gödning.

Det är enkelt att göra installationen själv. Följ bara instruktionerna i bruksanvisningen eller i vår steg-för-steg-guide. Installationen tar ungefär 2–5 timmar, beroende på hur stor och komplex gräsmattan är. Säljaren eller serviceverkstaden kanske erbjuder installationstjänster också, men detta ingår inte i det rekommenderade utpriset.

Nej. Det går att dra kabeln ovan jord med hjälp av de medföljande märlorna. Efter några veckor kommer de vara övervuxna med gräs så att de inte längre syns. Vi rekommenderar att du klipper gräset så kort som det går i områdets ytterkanter, så att kabeln hamnar så nära marken som möjligt. Men om du vill gräva ned kabeln med en gång föreslår vi ett djup på 3–10 cm.

För att klipparen alltid ska ge ett perfekt klippresultat är det viktigt att du byter ut knivarna regelbundet. Beroende på hur stor gräsmattan är bör du då och då lägga några minuter på att ta bort gräs från hjulen och chassit. Husqvarna erbjuder ett flertal Automower®-tillbehör för underhåll av gräsklipparen.