Service Photos

Så köper du reservdelar

Husqvarnas produkter säljs endast via auktoriserade återförsäljare, som ständigt strävar efter att hålla kunderna nöjda genom att erbjuda expertrådgivning, professionell support och förebyggande underhåll under hela produktens livslängd.

Genom att endast använda reservdelar och tillbehör från Husqvarna kan du garantera optimal effektivitet och förlänga livslängden på din Husqvarna-maskin. Din lokala Husqvarna-återförsäljare hjälper dig gärna att hitta rätt delar till just din produkt.

Om du är återförsäljare kan du besöka vår supportwebbplats för återförsäljare.

Service Photos

Få ut mesta möjliga av din Husqvarna-produkt

Vår produktutveckling utgår alltid från dig som användare. Vi vill göra ditt arbete mindre ansträngande och mer effektivt. Därför genomgår alla delar av Husqvarnas maskiner noggranna tester för att säkerställa optimal interaktion med övriga komponenter. Detta resulterar inte bara i att Husqvarnas originaldelar håller längre än generiska reservdelar, de är dessutom säkrare, mer tillförlitliga och mer skonsamma mot maskinen på lång sikt.

Genom att endast använda reservdelar från Husqvarna och följa det rekommenderade serviceschemat kan du förlänga livslängden på din maskin och garantera säker och tillförlitlig prestanda under hela produktens livslängd.

522HDR60X, 522HDR75X, 522HD60X, 522HSR75X, 522HS75X, 522HDR75S, 522HDR60S, 522HD60S, 522HS75S
Perfekt anpassade
Husqvarnas originalreservdelar är specifikt utformade och anpassade efter Husqvarnas olika maskiner. Detta resulterar i reservdelar med tillförlitlig prestanda av högsta möjliga kvalitet som passar perfekt för just din maskin. Det går åt mindre tid till justeringar i samband med byte av delar samtidigt som du får högre prestanda genom maskinens livslängd och ett högre andrahandsvärde när du byter in maskinen.
Magnesium crankcase
Ständig utveckling
Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra våra förbrukningsdelar. Förbättringar vid tillverkningen av Husqvarna-maskiner får omedelbara effekter även vid tillverkningen av reservdelar. Vi utför regelbunden testning av alla våra originaldelar för att säkerställa att tillverkningskvaliteten håller samma höga nivå på alla områden.
700HD 60EL
Lång livslängd
Den skräddarsydda utformningen av Husqvarnas originaltillbehör och användningen av högkvalitativa tillverkningsmaterial är avgörande för hållbarheten på Husqvarnas produkter. Resultatet är maskiner som presterar på topp och är kostnadseffektiva på lång sikt.

Husqvarnas originalreservdelar

Vi rekommenderar att du alltid använder originalreservdelar från Husqvarna för att uppnå bästa tänkbara prestanda. Kontakta din lokala återförsäljare för reparation och underhåll av dina Husqvarna-produkter.

Husqvarnas originalreservdelar är identiska med de delar som sitter i produkten från början och utformade för att fungera perfekt tillsammans med andra Husqvarna-komponenter. Sammantaget resulterar detta i den tillförlitlighet och prestanda som du har rätt att förvänta dig av ett premiummärke som Husqvarna. Genom att utföra korrekt service och använda originalreservdelar kan du förlänga livslängden på din maskin och garantera säker och tillförlitlig prestanda under hela produktens livslängd.

Husqvarnas oljor är optimerade för Husqvarnas motorer och det finns en mängd olika oljor anpassade efter olika behov.

Vi använder en blandning av syntetiska och högraffinerade mineraloljor som i kombination med särskilt framtagna tillsatser bidrar till perfekt smörjning och gott skydd mot skärning, vilket resulterar i en renare motor.

Husqvarnas tvåtaktsoljor lever upp till våra stränga krav och är VEF-märkta (Verified Engine Formula).

Tala alltid med din återförsäljare och läs användarhandboken för att försäkra dig om att du har rätt information.

Husqvarnas reservdelar kan endast köpas via auktoriserade Husqvarna-återförsäljare.

Använd alltid äkta Husqvarna-luftfilter om du vill att din maskin ska fungera bra och hålla länge. Våra filter ger överlägset skydd och förhindrar att damm och andra partiklar letar sig in i motorn. Äkta Husqvarna-luftfilter är noggrant utformade för att passa motsvarande motorer och förse motorerna med exakt rätt mängd renad luft.

Fördelar i korthet:

 • Noggrant utformade efter motsvarande Husqvarna- och OEM-motor.
 • Optimal filtrering av damm och upp till 99 % absorption.
 • Skyddar motorns prestanda och livslängd.
 • Designade för optimal motorprestanda.
 • Högt luftflöde med utmärkt filtrering.
 • Konstruerade i Sverige.
 • Uppfyller gällande lagar och bestämmelser angående exempelvis miljöskydd och arbetsmiljö.
 • Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra effektivitet och precision.

Det finns olika typer av luftfilter för olika arbetsmiljöer, och din Husqvarna-återförsäljare kan hjälpa dig att välja rätt filter för just din motor.

Du måste kunna uppge motorns modell, typ och kod när det gäller vissa motormodeller (till exempel Briggs and Stratton & Kawasaki) samt för att hitta rätt delar till just din motor. Tala alltid med din återförsäljare och läs användarhandboken för att försäkra dig om att du har rätt information.

Husqvarnas reservdelar kan endast köpas via auktoriserade Husqvarna-återförsäljare.

Vi rekommenderar originalbränslefilter från Husqvarna för ökad motorlivslängd. Husqvarnas bränslefilter är oerhört effektiva och skyddar mot skador på maskinens motor. Filtren håller bränslesystemet rent genom att avlägsna främmande partiklar innan de når förgasaren. Om filtret blir igensatt blockeras bränsleflödet till förgasaren och filtret måste bytas ut. Byt ut bränslefiltret en gång per säsong för att undvika att läget blir akut.

Fördelar i korthet:

 • Hög filtreringskapacitet.
 • Skyddar mot skador och slitage på motorn.
 • Låg bränsleförbrukning.
 • Syntetfiberförstärkning för lång produktlivslängd.
 • Enkel installation tack vare perfekt passform.
 • Miljövänlig konstruktion.

Det finns olika typer av bränslefilter till olika maskiner och din Husqvarna-återförsäljare kan hjälpa dig att välja rätt filter för just din motor.

Du måste kunna uppge motorns modell, typ och kod när det gäller vissa motormodeller (till exempel Briggs and Stratton & Kawasaki) samt för att hitta rätt delar till just din motor. Tala alltid med din återförsäljare och läs användarhandboken för att försäkra dig om att du har rätt information. Husqvarnas reservdelar kan endast köpas via auktoriserade Husqvarna-återförsäljare.

Husqvarna originalremmar tillverkas med högteknologisk aramidtråd. Våra drivremmar tål mycket hög arbetsbelastning med en spänning på upp till 1 000 kg och töjs inte ut med tiden, vilket bidrar till korrekt spänning och mindre slitage på remmarna.

Husqvarnas originalremmar är tillverkade i ett kraftfullt material som motverkar töjning och överrullning och säkerställer jämn aktivering av knivarna samt konstant effekt till klippaggregatet. Husqvarnas användningsspecifika designprocess och höga standarder för testning innebär att drivremmarna har en perfekt passform som gör att de inte slirar och motverkar ojämn knivhastighet.

Våra drivremmar testas dessutom på just de maskiner som de är avsedda för samt under autentiska användningsförhållanden, allt för att du ska kunna välja exakt rätt drivrem till just din maskin. Våra leverantörer utför omfattande visuell besiktning av alla drivremmar för att upptäcka eventuella defekter på ytan och andra indikatorer på bearbetningsproblem samt för att säkerställa att du får en drivrem av högsta kvalitet som håller länge.

Våra produktionsprocesser följer de senaste miljöstandarderna och vi använder inga material som finns med på SVHC-listan (ReaCH). Vi arbetar dessutom löpande med att förbättra våra processer i syfte att minska energiförbrukning och utsläpp och på så sätt skydda miljön.

Fördelar i korthet:

 • Hög kraftöverföring.
 • Mycket högt nötningsmotstånd.
 • Underhållsfri drift.
 • Hög materialstyrka.
 • Tystgående.
 • Hög böjlighet – klarar remskivor med liten diameter.
 • Vibrationståliga.
 • Mycket jämn kopplingskåpa för mjuk drift.

Vi rekommenderar att du använder originalknivar från Husqvarna. Våra premiumknivar är tillverkade i härdat stål och avsedda för användning med både gräsklippare och åkgräsklippare.

Användning av generiska knivar i en Husqvarna-maskin kan leda till skador och oväntat slitage på grund av felaktig höjd och vinkel på kniven. Klippresultatet blir dessutom märkbart sämre och gräsmattan kommer inte att se lika välmående ut. Om du vill hålla gräsmattan vacker och i gott skick bör du alltid välja kniv med omsorg vid byte eller välja den kniv som rekommenderas i användarhandboken. Om du är osäker på om kniven behöver bytas ut kan du ta med dig den till närmaste Husqvarna-auktoriserade återförsäljare och jämföra den med en helt ny kniv.

 • Knivarna utformas av Husqvarna och tillverkas i en toppmodern fabrik, vilket garanterar en säker produkt.
 • Husqvarnas knivar är härdade in till mitten av bladet.
 • Husqvarnas knivar är utformade för att passa klippaggregatet på särskilda modeller, vilket bidrar till bästa tänkbara klippresultat, gräshöjd och uppsamling.
 • Husqvarnas knivar är utformade för att uppfylla kraven på begränsade bullernivåer, som regleras i en rad olika bestämmelser.

Prata alltid med din återförsäljare och läs användarhandboken för att försäkra dig om att du har rätt information. Husqvarnas reservdelar kan endast köpas via auktoriserade Husqvarna-återförsäljare.