Vilka Automower®-robotgräsklippare kan styras via Automower® Connect-appen?

Alla Automower® X-line1-modeller (modeller med ett namn som slutar på X, t.ex. Automower® 405X) och klippare i 500-serien kan kommunicera med Husqvarna Cloud via mobilkommunikation. Det gör att du kan styra klipparen var du än befinner dig och när du vill med hjälp av Automower® Connect-appen och smarta hemtjänster där klipparen har mobiltäckning.

Alla Automower®-robotgräsklippare (inklusive X-line-modeller) som tillverkats 2018 eller senare2 kan kommunicera med Automower® Connect via Bluetooth. Det gör det möjligt att styra klipparen med hjälp av Automower® Connect-appen när du befinner dig inom klipparens Bluetooth-räckvidd (30 m).

Automower® NERA-modeller och Aspire™ R4 har också stöd för Wi-Fi-kommunikation, vilket ger liknande fördelar som mobilkommunikation.

Modeller tillverkade före 2018 har inte de komponenter och den programvara som behövs för att kommunicera med Automower® Connect.

Lär dig mer om hur du använder Automower® Connect

Vill du använda Automower® Connect med en äldre modell?

Om du vill använda hela utbudet av funktioner i Automower® Connect-appen med en modell med endast Bluetooth eller en modell från före 2018 kanske du kan installera ett Automower® Connect-kit som är ett tillbehör som gör att klipparen kan kommunicera med Husqvarna Cloud via mobilnätet3. Då kan du styra klipparen var du än befinner dig och när du vill med hjälp av Automower® Connect-appen och smarta hemtjänster. Kontakta din lokala återförsäljare för mer information om Automower® Connect-kitet.

Hur vet jag om min Automower®-robotgräsklippare har ett Automower® Connect-kit installerat?

Om du är osäker på om klipparen redan har ett Automower® Connect-kit installerat följer du de här instruktionerna:

1. Gå till huvudmenyn på gräsklipparens kontrollpanel
  2. Välj Tillbehör.

Om klipparen har ett Automower® Connect-kit installerat, är ett av alternativen som kan aktiveras i menyn Automower® Connect.

1utom Automower® 330X.
2utom Automower® 105.
3inte tillgängligt för Automower®-modellerna Aspire™ R4 och 105.