Automower®2024-07-01

Automower®-robotgräsklipparen är bortkopplad, ansluter inte eller parkopplar inte

Det är vanligtvis enkelt att ansluta till en Automower®-robotgräsklippare med appen Automower® Connect på en mobil enhet. Det kan dock finnas tillfällen då anslutningen misslyckas, parkopplingen inte fungerar eller då klipparen kopplas bort.

Möjliga orsaker

Det finns flera möjliga orsaker till anslutnings- eller parkopplingsproblem. Lösningarna kan variera beroende på:

• Automower®-modell
  • typ av anslutning (Bluetooth, Wi-Fi eller mobil)
  • om du tidigare har anslutit till klipparen
  • status eller inställningar för klipparen, din mobila enhet eller Automower® Connect-appen
  • Wi-Fi- eller mobilnätverkets täckning

Grundläggande steg vid felsökning

I många fall kan problemet lösas genom en omstart av klipparen eller den mobila enheten. Använd dessa vanliga lösningar om din klippare är frånkopplad, inte ansluter eller inte parkopplas:

• Starta om robotgräsklipparen.
  • Starta om telefonen och se till att du har den senaste versionen av appen Automower® Connect.
  • För Bluetooth-modeller ska du se till att du befinner dig inom Bluetooth-området för din robotgräsklippare (5 meter) och att Bluetooth är aktiverat på din enhet.
  • För modeller som använder mobilnätet ska du se till att din mobila enhet och robotgräsklippare har nätverkstäckning.
  • För Wi-Fi-modeller ska du se till att Wi-Fi-nätverket är anslutet till internet.

Mer information

Se dessa artiklar för hjälp med olika anslutningstyper (Bluetooth, Wi-Fi och mobilanslutning):

Om problemet kvarstår eller inträffar ofta kan det krävas ytterligare felsökning. Vår produktassistent kan guida dig genom denna process och tillhandahålla steg-för-steg-lösningar enligt dina specifika förhållanden.

Öppna produktassistenten

Om du vill ha personlig hjälp med din robotgräsklippare kan du kontakta din lokala Husqvarna-återförsäljare.