1/11
Robotmaaiers

HUSQVARNA AUTOMOWER® 415X

 
 
 
1.500 m²
Oppervlaktecapaciteit
40 %
Maximaal niveauverschil in werkgebied
Automower® Connect
App gestuurd
 
 
 
 
 
 
 
 
Wat is er inbegrepen
HUSQVARNA AUTOMOWER® 415X - 970 47 17‑12

Inclusief

 • Laad station
  Ja
 • Reserve messen
  6 stuks
 • Voedingseenheid
  Ja
 • Laagspanningskabel
  10 m

Exclusief

 • Wielborstels
 • Begrenzingsdraad in lus
 • Krammen

Robotmaaier met zoneregeling voor gazons tot 1500 m²

De Husqvarna Automower® 415X is een robotmaaier met een reeks slimme functies en maait complexe gazons tot 1500 m² op efficiënte wijze. Met de ingebouwde GPS kan de maaier een virtuele kaart van het gazon maken. Hierdoor wordt Automower® Zone Control mogelijk gemaakt, die u eenvoudig kunt beheren via uw mobiele telefoon om werkgebieden met verschillende instellingen en tijdelijke te vermijden zones te maken. Hellingen van 40% worden gemakkelijk verwerkt en maaien wordt zorgeloos dankzij functies zoals vorstbeveiliging en weertimer die het bedrijf aanpassen op basis van temperatuur en grasgroei. Als onderdeel van de volledig uitgeruste X-line-serie heeft 415X Automower® Connect met GPS-diefstaldetectie en is uitgerust met ledkoplampen, voorbumper en speciale gekleurde wieldoppen. De maaier kan ook worden geïntegreerd in uw smart home, zodat u spraakbediening met Alexa of Google Home kunt gebruiken, of gebruik kunt maken van IFTTT-routines.
Kenmerken
Specificaties
Vergelijk specificaties en functies met vergelijkbare Husqvarna-producten.
Vergelijk

DE, FR, AT, NL, BE, SI

Art. nr.: 970 47 17‑12

Capaciteit
DE, FR, AT, NL, BE, SI
Art. nr.: 970 47 17‑12
Oppervlaktecapaciteit1.500 m²
Soort grensDraad
Max. helling binnen de begrenzingsdraad15 %
Maximaal niveauverschil in werkgebied40 %
Max actieve tijd24 h
Zoek systeemTripelzoektocht
Volgt begrenzingsdraad1
LaadsysteemAutomatisch
Totale afmetingen
Gewicht9,7 kg
Product afmetingen, LxBxH Length61 cm
Product afmetingen, LxBxH Width45 cm
Product afmetingen, LxBxH Height24 cm
Productgegevens
KleurcoderingGrijs
Geluidsniveau waargenomen62 dB(A)
Beschermingsindex (IP-code)IPX5
Type accuLi-Ion
Accu capaciteit2 Ah
Laadstroom1,3 A
Maaitijd met een opgeladen accu50 min
Laadtijd60 min
Gemiddeld energieverbruik per maand bij maximaal gebruik10 kWh
Maaisysteem
Maaisysteem3 draaiende maaimesjes
Maaihoogte, min-max max50 mm
Maaihoogte, min-max min20 mm
Maaibreedte22 cm
Instelling maaihoogteElectric
Skid plateJa
Dubbele snijrichtingJa
Controle
ToestenbordKeypad and display/App
InformatiepaneelMonoChrome Graphical Display 2,8”
Draadloze connectieBluetooth®, Cellular
App gestuurdAutomower® Connect
Smart Home-integratieJa
Firmware UpdateFOTA
Veiligheid
GPS Diefstal volgsysteemYes
GeoFenceJa
PIN codeJa
AlarmJa
TilsensorenJa
LiftsensorenJa
Object detectionNee
Onderhoud
Ondersteuning eigenaar
Handleidingen, handboeken, reserveonderdelen, gidsen en gerelateerde informatie voor AUTOMOWER® 415X vindt u in de productondersteuning.
Productondersteuning voor AUTOMOWER® 415X

Voor AUTOMOWER® 415X

Veelgestelde vragen

Integendeel. Automower® is klein genoeg om de welvingen van een ongelijkmatig gazon te volgen. De maaier “scalpeert” de hogere delen in het gazon niet, zoals veel grotere maaiers wel doen. Dankzij de grote wielen is Automower® ook zeer geschikt voor oneffen oppervlakken. Daarbij vormen ook hellingen tot 70% (35°) geen probleem. Alleen in kleine diepe gaten kan Automower® vastlopen.

Ja, Automower® heeft geen probleem met nauwe doorgangen tot 60 cm breedte, afhankelijk van het model.

Helemaal niet. U zult verbaasd opkijken hoe snel u uw Automower® vergeten bent. U merkt nauwelijks iets terwijl de maaier door de tuin rijdt en het gazon snel, stil en efficiënt maait.

Het geluidsniveau van Automower® is zeer laag, rond 60 dB, wat overeenkomt met het geluidsniveau van een gesprek op zachte toon. Vergelijk dat eens met het geluidsniveau van gewone gazonmaaiers op benzine of zitmaaiers, die tussen 95 en 100 dB(A) genereren.

U kunt Automower® rustig in de tuin laten werken, zonder dat hij u of uw buren stoort.

Automower® is goed voor uw gazon en onze planeet.

Omdat Automower® op accu's werkt, genereert deze geen directe emissies zoals conventionele benzinemaaiers dat wel doen. Bovendien is het werkelijke energieverbruik zeer laag (minder dan een traditionele gloeilamp van 60 W). Daarnaast zijn de maaiers zeer stil en veroorzaken ze geen geluidsoverlast. Het geluidsniveau is slechts ongeveer 60 dB, wat overeenkomt met een normaal gesprek. Dit betekent dat u uw robotmaaier kunt laten werken terwijl u een tuinfeest geeft, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over storende geluiden of uitlaatgassen.

En bovendien: omdat Automower® continu slechts korte stukjes van het gras maait, is het maaisel klein genoeg om als natuurlijke bemesting te worden gerecycled. Het resultaat is een groener, voller en gezonder gazon, dat minder behoefte heeft aan kunstmest.

U kunt de installatie gemakkelijk zelf uitvoeren. Volg simpelweg de instructies in de bedieningshandleiding of in onze stapsgewijze handleiding. Dit duur ongeveer 2-5 uur, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het gazon. De verkoper of het servicepunt bieden mogelijk ook een installatieservice, hoewel deze niet is inbegrepen in de adviesprijs.

Nee. U zet de draad gewoon op de grond vast met behulp van de meegeleverde krammen en na enkele weken verdwijnt de draad vanzelf in het gras. Een goede tip is het gras langs de omtrek zo kort mogelijk te maaien om de draad zo dicht mogelijk bij de grond te krijgen. Als u echter de draad vanaf het begin liever in de grond wilt ingraven, is dat geen probleem. U kunt daarbij het beste een diepte van 3 - 10 cm aanhouden.

Voor een perfect maairesultaat is het van belang om de messen regelmatig te vervangen. Neem nu en dan, afhankelijk van de grootte van uw gazon, een paar minuten de tijd om het gras van de wielen en de behuizing te verwijderen. Husqvarna biedt een reeks Automower ®-accessoires voor het onderhoud van uw maaier.