Robotmaaiers11/02/2024

Hoe werkt het diefstalbeveiligingssysteem van Automower®?

Bijna iedereen die een robotmaaier overweegt, maakt zich zorgen over diefstal van zijn of haar nieuwe machine, maar in de praktijk zijn er slechts weinig gevallen van diefstal gemeld.

Automower®-robotmaaiers bieden op verschillende manieren bescherming tegen diefstal, zoals het gebruik van pincodes en alarmen.*

Pincode

Om de robotmaaier te kunnen bedienen, moet de juiste pincode worden ingevoerd. De Automower®-robotmaaier kan niet worden gebruikt zonder de persoonlijke pincode. De pincode moet worden ingevoerd als uw maaier wordt gestopt of opgetild - anders gaat er een alarmsignaal af.

Sommige maaiers hebben ook een tijdslotfunctie die de invoer van een viercijferige pincode vereist met een door de gebruiker opgegeven interval.

Alarm

Een tikkend geluid geeft aan dat de pincode moet worden ingevoerd om te voorkomen dat het alarm afgaat. Er klinkt een alarm als de pincode niet binnen 30 seconden na het indrukken van de STOP-knop wordt ingevoerd of onmiddellijk als de maaier wordt opgetild.

Het alarm kan op elk moment weer worden uitgeschakeld door het invoeren van de juiste pincode.

Instelling vergrendeld

De maaier is gekoppeld aan het laadstation en zal nooit werken met een ander laadstation, omdat het lussignaal onnauwkeurig zou zijn.

GeoFence en GPS-tracking

Voor modellen van X-line heeft de GPS-communicatie-eenheid een diefstalbeveiliging op basis van GPS die een virtueel hek (GeoFence) voor het product maakt. Op deze manier krijgt u een melding als het product naar de andere kant van het hek wordt verplaatst en kunt u de bewegingen van uw maaier volgen.

De GPS-eenheid is verkrijgbaar als accessoire (Automower® Connect-kit) voor de meeste andere modellen.

De diefstalbeveiliging op basis van GPS gebruiken

*Afhankelijk van het Automower®-model dat u hebt en uw productinstellingen, kunnen de beschikbare functies variëren. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw maaier voor meer informatie over de technische details.

Was dit artikel nuttig?