Robotmaaiers1/03/2024

Een Automower®-robotmaaier toevoegen aan Amazon Alexa

Eenmaal verbonden met Amazon Alexa, gaat uw Automower®-robotmaaier als vanzelfsprekend deel uitmaken van uw ochtendroutine, de naschoolse activiteiten van uw kinderen, de voorbereidingen voor uw barbecue en vele andere dagelijkse bezigheden. Hierdoor is uw Automower® robot- maaier een natuurlijk en volledig geïntegreerd onderdeel van uw huisautomatiseringssysteem.

Welke Automower®-modellen kunnen worden gebruikt met Amazon Alexa?

Alle modellen van Husqvarna Automower® met wifi of mobiele connectiviteit kunnen worden bediend met Amazon Alexa. Andere Automower®- modellen kunnen ook deel gaan uitmaken van uw smart home wanneer ze zijn uitgerust met een set voor Automower® Connect.

Automower® Connect koppelen aan Amazon Alexa

Om uw Automower®-robotmaaier aan te sturen met Amazon Alexa, moet u uw account van Automower® Connect koppelen aan Amazon Alexa. Volg de onderstaande instructies om de Automower-vaardigheid in te schakelen. Raadpleeg voor meer informatie over het gebruik van Alexa-vaardigheden de hulpwebsite van Amazon Alexa.

 1. Zorg ervoor dat u een Automower®-model met wifi of mobiele connectiviteit hebt of een Automower®-robotmaaier met een set voor Automower® Connect hebt geïnstalleerd. Neem contact op met uw plaatselijke dealer als uw maaier geen set voor Automower® Connect heeft en u er een wilt installeren.
 2. Maak een account van Automower® Connect (of gebruik een bestaand account van Automower® Connect) en koppel het aan de Automower® robot- maaier die u gebruikt.
 3. Download de app van Amazon Alexa uit App Store of Google Play.
 4. Maak een Amazon-account of gebruik een bestaand account. Een gratis account is voldoende.
 5. Installeer uw Alexa-apparaat en zorg ervoor dat uw wifi betrouwbaar is.
 6. Gebruik een van de volgende snelkoppelingen om de Automower®-vaardigheid te openen en te starten:
  Engels | Duits | Frans
  of
  open de app Amazon Alexa, tik op Meer More icon, Alexa > Vaardigheden & Games. Tik op het zoekpictogram , typ "Automower" en tik op Zoeken > Automower > Starten.
 7. Vul de inloggegevens voor uw account van Automower® Connect in en tik op Aanmelden.
 8. Tik op Autoriseren.
  Successfully linked account
 9. Geef Alexa de door u gewenste machtigingen en tik op Machtigingen opslaan.
 10. Tik op Apparaten detecteren om Alexa toe te staan uw maaier toe te voegen aan uw lijst met slimme thuisapparaten.
 11. Tik op Sluiten.

Uw account van Amazon Alexa is nu gekoppeld aan uw account van Automower® Connect en u kunt Alexa nu gebruiken om uw maaiers te bedienen.

U vindt uw maaiers in de Alexa-app onder Apparaten > Alle apparaten en Apparaten > Stofzuigers (momenteel is er geen specifieke categorie voor robotmaaiers).

Zie ook:Met Alexa praten om uw Automower®-robotmaaier te bedienen

Geen Automower®-robotmaaier in uw lijst met apparaten?

Als uw maaier uit uw lijst met apparaten verdwijnt onder Apparaten > Alle apparaten en Apparaten > Stofzuigers in Alexa, dan kunt u Alexa vragen om uw apparaten opnieuw te detecteren. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als u de naam van de maaier wijzigt in de app Automower® Connect. Alexa kan de maaier dan niet herkennen en moet deze opnieuw detecteren.

Meer slimme manieren om uw Automower®-robotmaaier te bedienen met Amazon Alexa

Groepen maken

Als u uw Automower®-robotmaaier toevoegt aan een groep, kunt u deze bedienen met tijdbesparende groepsopdrachten. Als u bijvoorbeeld een groep maakt met de naam Alle maaiers met al uw robotmaaiers, dan kunt u ze allemaal tegelijkertijd starten door Alle maaiers starten te zeggen. Of als u deze toevoegt aan een groep genaamd Tuin, samen met al uw andere verbonden tuinapparaten, dan kunt u Alexa vragen naar de status van de tuin en zal Alexa antwoorden met de status van al uw verbonden tuinapparaten.

Leer hoe u groepen maakt

Routines maken

Maak zogenoemde routines om eenvoudigtijd te besparen door een aantal Automower®-acties te groeperen, zodat u niet naar elke actie afzonderlijk hoeft te vragen.

Leer hoe u routines maakt

Een Automower®-robotmaaier verwijderen uit uw account van Amazon Alexa

Als u niet wilt dat uw Automower®-robotmaaier in de lijst met apparaten in Alexa wordt weergegeven, kunt u deze verwijderen. Zodoende wordt deze ook uit alle groepen en routines verwijderd. Als u het product later weer wilt toevoegen, kunt u Alexa vragen om uw apparaten te detecteren en dan verschijnt het weer.

Het verwijderen van een apparaat heeft geen invloed op de aansluiting tussen uw account van Automower® Connect en Amazon Alexa.

 1. Tik op Apparaten > Stofzuigers.
 2. Selecteer het product in de lijst en tik op het pictogram Verwijderen.
 3. Controleer of u het wilt verwijderen door op Verwijderen te tikken.

De aansluiting tussen Automower® Connect en Amazon Alexa verwijderen

Voor informatie over het verwijderen van de aansluiting tussen uw account van Automower® Connect en Amazon Alexa, samen met alle gebruikersgegevens met betrekking tot de Automower®-vaardigheid raadpleegt u Uw account van Automower® Connect loskoppelen van Amazon Alexa.

Was dit artikel nuttig?