Robotmaaiers1/03/2024

Bij welke temperatuur kan ik mijn Automower®-robotmaaier gebruiken en opbergen?

Om veiligheidsredenen is uw Automower®-robotmaaier ontworpen om alleen binnen een bepaald temperatuurbereik te werken. Als de temperatuur buiten deze limieten valt, start de maaier niet, waardoor mogelijke schade aan het product als gevolg van extreme temperaturen wordt voorkomen.

De volgende tabel geeft een overzicht van de temperatuurbereiken voor het gebruiken, opbergen en opladen van Automower®-robotmaaiers:

DoelTemperatuur (°C)Temperatuur (°F)
Werking0-5032-122
Opslag0-5032-122
Laden0-4532-113

Om ervoor te zorgen dat uw maaier niet te heet wordt tijdens het laden, moet u ervoor zorgen dat het laadstation in een gebied wordt geplaatst waar er bescherming tegen de zon is.

Klik hier om te ontdekken waar u het laadstation het beste kunt plaatsen.

Hoe wordt de temperatuur gemeten?

De temperatuur wordt gemeten door een sensor in het chassis. De geregistreerde waarde kan daardoor licht afwijken van de omgevingstemperatuur.

Gazononderhoud en temperatuur

In theorie kan uw maaier functioneren binnen het gehele bedrijfstemperatuurbereik, maar het is normaliter niet nodig om het gazon te maaien als het kouder is dan ca. 8° C / 40° F (kan variëren per grastype). Dit is omdat het gras bij deze temperatuur min of meer stopt met groeien. Ook is het gras extra gevoelig voor kwaliteitsvermindering als de tuin bedekt is met vorst. Het is dus goed om uw gazon een beetje rust te gunnen als het koud is.

Het is een goed idee om het schema aan te passen als het buiten koud wordt. Husqvarna biedt twee functies die u kunnen helpen bij het automatisch aanpassen van het maaischema aan de grasgroei en omgevingstemperatuur:

Neem voor persoonlijke hulp met uw robotmaaier contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer.

Was dit artikel nuttig?