Robotmaaiers11/02/2024

Hoe werkt de Weertimer en hoe schakel ik deze in op mijn Automower®-robotmaaier?

Met de Weertimer kan de Automower®-robotmaaier automatisch de schema’s aanpassen op basis van de hoeveelheid gras die groeit. De groei van het gras wordt bepaald door de weerstand die door de maaischijf wordt geregistreerd wanneer de maaier in bedrijf is. Wanneer het weer goed is voor groei van gras (het rijke gras creëert hoge weerstand), dan maait de robotmaaier vaker. Wanneer het gras minder snel groeit (het gras creëert een lage weerstand), dan brengt de robot maaier automatisch minder tijd door op het gazon.

De Weertimer gebruiken

De Weertimer in-/uitschakelen

Afhankelijk van het model Automower® dat u hebt, wordt de Weertimer geactiveerd vanaf het display van de maaier of de app Automower® Connect.

  • App Automower® Connect | Meer > Instellingen > Bedrijf > Weertimer
  • Display van de maaier | Ga naar Weertimer in het hoofdmenu en breng de gewenste wijzigingen aan.

De maaitijd instellen

De opties Laag, Medium en Hoog hebben betrekking op de maaitijd en worden gebruikt om het maairesultaat nauwkeurig af te stellen. Selecteer HOOG om de maaier langer en vaker te laten werken en LAAG voor een kortere tijd en minder vaak.

Wanneer de Weertimer is geactiveerd, heeft de robot maaier tijd nodig om te bepalen wat de optimale maaitijd voor het betreffende werkgebied is. Daarom kan het enkele dagen duren voordat de maai resultaten optimaal zijn. Als de maairesultaten na een paar dagen niet bevredigend zijn, stelt u de Weertimer in op een hogere of lagere maaitijd, of past u het maaierschema aan op meer of minder tijd in bedrijf.

Pas het schema aan voor gebruik met de Weertimer

Bij gebruik van de Weertimer wordt aanbevolen om zoveel mogelijk bedrijfstijd beschikbaar te stellen voor het maaien. Beperk het schema niet meer dan nodig. U kunt het schema bijvoorbeeld zo instellen dat het is toegestaan om 24/7 in bedrijf te zijn. Laat de Weertimer vervolgens de werkelijke bedrijfstijd aanpassen op basis van de groei van het gras.

De eerste activiteit op een dag wordt altijd uitgevoerd volgens het schema. Het product voltooit 1 maaicyclus, vervolgens bepaalt de Weertimer of het product blijft werken of niet.

De Weertimer staat nooit toe dat de robotmaaier buiten de schematijden werkt.

Goed om te weten

  • Wanneer de weertimer is geactiveerd, is het belangrijk om regelmatig te controleren of de maaischijf schoon is en de messen in goede staat zijn. Gras dat rond de maaischijfas is gedraaid of botte messen kunnen de werking van de weertimer beïnvloeden.
  • De gegevens van de Weertimer worden opnieuw ingesteld als het product langer dan 50 uur niet werkt.

Welke modellen hebben een Weertimer

Alle Automower®-modellen hebben Weertimer , behalve de volgende:

  • 105
  • 115H
  • 310
Was dit artikel nuttig?