Robotmaaiers10/04/2024

Waarom maait mijn Automower® robotmaaier alleen delen van het gazon?

Verschillende factoren kunnen ertoe leiden dat uw Automower® robotmaaier onverwacht slechts een gedeelte van het gazon maait of bepaalde gebieden mist. Overweeg de volgende stappen voor probleemoplossing om de situatie te diagnosticeren en aan te pakken:

Aansluitingen laadstation

Onjuiste aansluitingen op het laadstation kunnen ertoe leiden dat de maaier alleen op bepaalde delen van het gazon werkt. Zorg ervoor dat de geleidingsdraad is aangesloten op de G1/G2/G3-pin op het laadstation, niet op de AR- of AL-pin.

De begrenzingsdraad en geleidingsdraden aansluiten op het laadstation.

Instellingen van de tuindekking

Zorg ervoor dat de instellingen voor de tuindekking in de Automower® Connect-app of op het display van de maaier overeenkomen met de behoeften van uw installatie.

• In de app Automower® Connect: Selecteer Meer > Instellingen > Installatie > Tuindekking.
  • Op het display van de maaier: Ga naar Installatie > Tuindekking.

Werkgebieden en schema's – AIM Technology

Alleen van toepassing op robotmaaiers die AIM Technology ondersteunen,

Als u het schema voor Mijn gazon in de Automower® Connect-app hebt gedeactiveerd, maait de maaier alleen de delen van het gazon die door een gepland werkgebied worden gedekt. Als een deel van uw gazon wordt gedekt door een werkgebied zonder schema of helemaal niet wordt gedekt door een werkgebied, dan wordt dat deel van uw gazon niet gemaaid.

Als u Mijn gazon hebt gedeactiveerd, zorg er dan voor dat u werkgebieden maakt die uw hele gazon dekken en maak naar wens schema's voor elk werkgebied.

Te vermijden zones – AIM Technology

Alleen van toepassing op robotmaaiers die AIM Technology ondersteunen,

De maaier heeft geen toegang tot gebieden die u in de Automower® Connect-app hebt aangewezen als te vermijden zones.

Controleer uw te vermijden zones en verwijder ongewenste te vermijden zones.

Neem contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer als u meer hulp nodig hebt bij de installatie of bediening van uw Automower® robotmaaier.