Robotmaaiers1/03/2024

Parkeer uw maaier met behulp van Google Agenda

Man and mower in garden

Als u een of meerdere evenementen in uw tuin hebt gepland en wilt dat uw Automower®-robotmaaier dan wordt geparkeerd, zoals een barbecuefeest, dan kunt u het evenement nu toevoegen aan uw Google-agenda en een Smart Connection gebruiken in Automower® Connect om uw maaier tijdens dat evenement geparkeerd te houden.

De Smart Connection inschakelen

  1. Tik in de app Automower® Connect op de knop Meer en selecteer Smart Home.
  2. Als dit de eerste keer is dat u een Smart Connection of een IFTTT-applet gebruikt, raadpleegt u Aan de slag met de Smart Connections in de app Automower® Connect.
  3. Selecteer Parkeer uw maaier met behulp van Google Agenda.
  4. Tik op de schuifregelaar Connect Google om de aansluiting tot stand te brengen.
  5. Als u deze verbinding voor de eerste keer instelt, moet u zich aanmelden bij uw Google-account en IFTTT toegang geven tot uw Google Agenda en de bijbehorende gegevens. Voer de aanmeldgegevens in voor het Google-account dat u wilt verbinden met IFTTT.
  6. Geef het sleutelwoord van uw Automower® op. Dat wil zeggen het woord de zin waarmee uw maaier wordt geparkeerd wanneer deze in uw agenda wordt gevonden.
  7. Selecteer welke kalender u wilt gebruiken.
  8. Selecteer welke maaier u wilt aansturen (als u meer dan één maaier hebt aangesloten op uw account van Automower® Connect). Er kan slechts één maaier tegelijk worden aangestuurd met de Smart Connection.
  9. Tik op Opslaan.
  10. Maak een of meer gebeurtenissen in uw Google Agenda met het sleutelwoord dat u hebt opgegeven in de titel of beschrijving.

Uw maaier wordt nu automatisch geparkeerd, telkens wanneer er een gebeurtenis met dat sleutelwoord in uw Google Agenda wordt gevonden. Wanneer de kalenderactiviteit voorbij is, begint hij te werken volgens het normale maaischema.

Zie Google Agenda voor meer informatie over de gebruikte agendaservice. Momenteel is Google Agenda de enige agenda die ondersteund wordt, maar in de toekomst kunnen er meer agenda's worden toegevoegd. (Met IFTTTkunt u natuurlijk altijd uw eigen applet maken met behulp van de kalender van uw keuze die wordt ondersteund door IFTTT.)

De Smart Connection uitschakelen

Verbreek de verbinding door gewoon nogmaals op de schuifregelaar te tikken om de Smart Connection uit te schakelen, zodat uw maaier niet wordt geparkeerd, ook al komt het agenda-item overeen met het sleutelwoord om te parkeren.

Was dit artikel nuttig?