Forest
Products & Innovations

Husqvarna 592 XP®: beste zaagcapaciteit in zijn klasse!

De efficiëntie waarmee u uw werk kunt doen, staat voor u centraal. Dit is op zijn beurt een combinatie van uw vaardigheden, uw ervaring en de efficiëntie van het gereedschap dat u gebruikt. Deze efficiëntie wordt gemeten in zaagcapaciteit - ofwel hoe snel, scherp en krachtig uw gereedschap is. En hoe hoger de zaagcapaciteit, des te beter uw resultaten. Het draait allemaal om productiviteit, trots in uw werk en de allerbeste prestaties tijdens uw werkdag. Tests hebben aangetoond dat de nieuwe Husqvarna 592 XP® de beste zaagcapaciteit in zijn klasse biedt - bijna 5% hoger dan de concurrentie.

Over het testproces voor kettingzagen:

 • De meting van tijd en motorsnelheid vindt tien keer per seconde elektronisch plaats.
 • Als de zaag voorbij het eerste punt is, start de meting automatisch. Bij het passeren van het tweede punt, stopt de meting.
 • Deze punten zijn zo geplaatst dat de meting alleen plaatsvindt bij de tweede boomstam.
Illustration Use for Cutting Capacity on .com
WAT IS ZAAGCAPACITEIT?
Het begrip zaagcapaciteit kan worden gebruikt als een maateenheid. Het wordt gebruikt om te beschrijven hoe goed en hoe snel een kettingzaag zijn hoofdtaak uitvoert — door hout zagen. De zaagcapaciteit van elke willekeurige kettingzaag heeft rechtstreeks betrekking op de hoeveelheid werkzaamheden die een gebruiker kan uitvoeren. Hoe hoger de zaagcapaciteit, hoe hoger de werkefficiëntie. In feite krijgt u meer gedaan in minder tijd. Dit zorgt voor meer winst voor de aannemer of het bedrijf.
 
HOE METEN WE HET?
We meten de zaagcapaciteit door rigoureuze tests uit te voeren in een semi-geautomatiseerde testinstallatie, waarbij de zaag aan de achterste en voorste handgreep is gemonteerd en vervolgens met vol gas door boomstammen wordt geduwd. Drie dennenboomstammen worden boven op elkaar gestapeld en de metingen worden uitgevoerd terwijl een boomstam met een specifieke dwarsdoorsnede wordt doorgezaagd - een stam met een afmeting van 30 x 30 cm. Het resultaat wordt vervolgens gemeten in cm2/s op basis van de tijd die een zaag nodig heeft om door een boomstam met een specifieke dwarsdoorsnede te zagen.
 
TESTEN DOOR DERDEN
Om ervoor te zorgen dat de resultaten onweerlegbaar zijn, hebben we een onafhankelijke externe instantie (RISE SMP – Swedish Machinery Testing) ingeschakeld om de tests uit te voeren.
 
TESTEN VAN HUSQVARNA 592 XP® en STIHL MS 661 C-M
De vergelijkingstests zijn uitgevoerd door RISE SMP op hun locatie in Umeå, Zweden. Het doel van de tests was om het verschil in zaagcapaciteit tussen de Husqvarna 592 XP® en de STIHL MS 661 C-M te bepalen. De tests werden uitgevoerd met respectievelijk zes paar kant-en-klare producten.
 
ZAAGUITRUSTING
In de tests werd de meest gebruikte zaaguitrusting van de desbetreffende fabrikant gebruikt.
 
Husqvarna:
 • Zaagblad - 24" X-Tough™ RSN, dikte 1,5 mm
 • Ketting - 24" X-CUT™ C85
 • Voorgemengde benzine – Husqvarna XP® POWER
 • Zaagblad en kettingolie - Husqvarna Premium-kettingolie (op basis van minerale olie)
 
STIHL:
 • Zaagblad – 25" Rollomatic-E RSN, dikte 1,6 mm
 • Ketting – 25" 36RS
 • Voorgemengde benzine – STIHL 2T MOTOMIX
 • Zaagblad en kettingolie – STIHL SynthPlus (op basis van minerale olie)
 
DE RESULTATEN: DE BESTE ZAAGPRESTATIES IN ZIJN KLASSE
Na het vergelijken van de testresultaten bleek de Husqvarna 592 XP® over een 4,6% hogere zaagcapaciteit te beschikken dan de STIHL MS 661 C-M.
 
Husqvarna 592 XP®

Lees meer over de Husqvarna 592 XP®

Meer lezen