Verhalen & inspiratie

Een autonome oplossing die tijd bespaart, zodat men zich kan concentreren op de details

De belangrijkste taak van een greenkeeper op een golfbaan is het creëren van de perfecte speelomgeving. Dus, wat als er een manier was om kostbare tijd te besparen, tijd die eerder werd besteed aan het maaien van het gras? Wat als – de greenkeeper 's ochtends op het werk komt en het maaien van fairways en semi-roughs al is uitgevoerd? Met autonome oplossingen voor golfbanen van Husqvarna is de oplossing binnen handbereik.

Husqvarna ondersteunt al lange tijd de vooruitgang op het gebied van autonoom maaien, en met de introductie van CEORA™ voor golfbanen openen zich nieuwe wegen, nieuwe en betere manieren om tijd en middelen in te zetten om het gewenste eindresultaat te bereiken – een uitnodigende, goed onderhouden omgeving voor de spelers.

Een tijdbesparende oplossing

Een aantal golfbanen in Europa zijn begonnen met de overstap naar autonoom maaien, waaronder Österåkers Golf Club in Zweden, GC Hamburg-Walddörfer in Duitsland en Golf Bluegreen in Pléneuf-Val-André in Frankrijk. De betreffende greenkeepers en hun personeel hebben allemaal de kans gekregen om de voordelen te ervaren van het feit dat ze niet delen van hun dag alleen bezig zijn met grasmaaien.

"Het gebruik van robots heeft echt geholpen", zegt Erik Gripenberg, baanmanager bij Österåkers. "Ik kan mijn greenkeepers andere taken laten doen. In plaats van alleen maar te maaien kunnen ze de bunkers onderhouden, zorgen voor de omgeving en ervoor zorgen dat alles er elke dag een beetje beter uitziet."

Vele verbeteringen

De introductie van autonoom maaien heeft positieve feedback gekregen van het personeel. Het bespaart niet alleen tijd, maar verbetert ook de arbeidsomstandigheden voor medewerkers die niet langer voor potentieel gevaarlijke hellingen hoeven te zorgen.

"Mijn medewerkers hebben het omarmd, ze beginnen te begrijpen wat de machine doet en waar de voordelen zich zullen ontwikkelen", zegt Steve Lloyd van de Worcestershire Golf Club in het Verenigd Koninkrijk.