Automower®2023-11-01

Vad är en Alexa-rutin och hur skapar jag en för min Automower®-robotgräsklippare?

Om du har lagt till din Automower®-robotgräsklippare till Alexa kan du enkelt skapa så kallade rutiner som gör klipparen till en del av ditt smarta hem.

Med hjälp av rutiner kan du spara tid genom att gruppera flera åtgärder, så att du inte behöver be om varje åtgärd individuellt. Det är enkelt att lägga till kommandon för din Automower®-robotgräsklippare till en rutin.

Läs mer om Alexa-rutiner

Skapa en Automower®-rutin

1. Logga in i Alexa-appen.
  2. Välj More (Mer).
  3. Välj Routines (Rutiner).
  4. Tryck på plusknappen (+) för att skapa en ny rutin.
  5. Döp rutinen.
  6. Välj en utlösare (för att aktivera rutinen). För närvarande finns det inga Automower®-utlösare tillgängliga.
  7. Tryck på Add action (Lägg till åtgärd) för att ange vad du vill att Alexa ska göra.
  8. Tryck på Smart Home.
  9. Välj gräsklippare.
  10. Tryck på Select (Välj) för att välja vad du vill att gräsklipparen ska göra.
  11. Välj alla de andra åtgärder som du vill lägga till i rutinen.
  12. Spara rutinen.

Tillgängliga Automower®-åtgärder

Följande Automower®-åtgärder kan läggas till i en rutin:

EngelskaTyskaFranska
startstartendémarrer
pausepausierenpause
parkparkenstationner
parkera tills vidarebis auf Weiteres geparkt lassenstationner jusqu’à nouvel ordre
resume according to schedulenach Zeitplan fortfahrenreprendre la tâche conformément au cycle établi

Mer information om vilka villkor som gäller för varje åtgärd finns i avsnittet Så här pratar du med Alexa för att styra Automower®-robotgräsklipparen.

Aktivera eller avaktivera rutiner

Du väljer själv om du vill aktivera eller avaktivera en rutin. Tryck på rutinen för att öppna den och använd skjutreglaget högst upp för att aktivera eller avaktivera rutinen.