BLi-X-batteriet laddas inte efter förvaring

När ett batteri inte används under en längre tid kan det uppstå problem, till exempel att det inte laddas.

Urladdning under förvaring

Ibland kan batterier ladda ur sig själva över tid, särskilt under långa förvaringsperioder.

Om batteriet inte har använts under flera månader kan det ha laddats ur ordentligt.

Urladdat batteri

Om du förvarade batteriet när det var urladdat kan det ha svårt att laddas.

Det är viktigt att se till att batteriet är åtminstone delvis laddat innan det förvaras under en längre tid.

Fuktig förvaring

Om batteriet har förvarats i en fuktig miljö kan det leda till problem med laddningen. Fukt kan skada battericellerna och påverka prestandan.

Hög luftfuktighet

Om batteriet förvaras i ett rum med hög luftfuktighet kan det också påverka dess förmåga att laddas ordentligt.

Så här laddar du ett BLi-X-batteri efter långtidsförvaring

• Tryck på batteriets indikatorknapp för att återställa batterihanteringssystemet.
  • Om batteriet är djupt urladdat är det inte säkert att det börjar laddas omedelbart. Ha tålamod och ge laddningsprocessen tillräckligt med tid.
  • Kom ihåg att korrekta förvaringsrutiner är avgörande för att bibehålla batteriets livslängd och prestanda.

För att undvika problem med att ladda batteriet efter förvaring, följ guiden om hur du förvarar BLi-X-batteriet