Hur fungerar Automower®-robotgräsklipparens stöldskyddssystem?

Nästan alla som funderar på att skaffa robotgräsklippare oroar sig för att den nya maskinen ska bli stulen, men egentligen finns det bara ett litet antal rapporterade fall av stöld.

Med Automower® robotgräsklippare får du skydd mot stöld på flera sätt, till exempel med PIN-kod och larm.*

PIN-kod

För att robotgräsklipparen ska kunna användas måste rätt PIN-kod anges. Det går inte att använda din Automower® robotgräsklippare utan den personliga PIN-koden. PIN-koden måste anges om klipparen stoppas eller lyfts upp – annars går alarmet i gång.

Vissa klippare har också ett tidlås som kräver att den fyrsiffriga PIN-koden anges med jämna mellanrum som anges av användaren.

Larm

Ett tickande ljud påminner om att PIN-koden måste anges för att inte aktivera larmet. Ett larm går i gång om PIN-koden inte anges inom 30 sekunder efter att ha tryck på STOP-knappen eller omedelbart om klipparen lyfts upp.

Larmet kan när som helst stängas av genom att rätt PIN-kod anges.

Installationslås

Klipparen är parkopplad med laddstationen och kommer aldrig att fungera med en annan laddstation eftersom slingsignalen skulle vara felaktig.

GeoFence och GPS-spårning

För X-line-modeller innehåller GPS-kommunikationsenheten ett GPS-baserat stöldskydd som skapar ett virtuellt staket (GeoFence) för produkten. På så sätt meddelas du om produkten flyttas utanför staketet och du kan spåra klipparens rörelser.

GPS-enheten finns som ett tillbehör (Automower® Connect-kit) för de flesta andra modeller.

Hur du använder det GPS-baserade stöldskyddet

* Tillgängliga produktegenskaper kan variera beroende på vilken Automower®-modell du har och dina produktinställningar. Se bruksanvisningen för din klippare för mer information om tekniska specifikationer.