T540 XP Mark III campaign
Nieuws & media

Husqvarna introduceert nieuwe 40cc kettingzagen op benzine en een gloednieuwe serie klimuitrusting voor boomonderhoudsprofessionals

Eind 2022 breidt Husqvarna het aanbod uit met een nieuwe serie klimuitrusting die ontworpen is voor boomverzorgers en boomonderhoudsprofessionals. Begin 2023 zullen twee nieuwe 40cc kettingzagen op benzine worden geïntroduceerd, Husqvarna 540 XP® Mark III en Husqvarna T540 XP® Mark III.

De nieuwe Husqvarna klimuitrusting is bedoeld om klimmen en rigging tijdens het werken met een kettingzaag te verbeteren en omvat een klimgordel en kabels die ontworpen zijn in samenwerking met Teufelberger, een wereldleider op het gebied van klimuitrusting. Husqvarna heeft ook een nieuwe opbergtas ontwikkeld waarmee u de uitrusting eenvoudig kunt organiseren en meenemen waar deze nodig is. Samen zullen deze nieuwe producten het leven van boomverzorgers en boomonderhoudsprofessionals vereenvoudigen wanneer ze met kettingzagen werken.

Husqvarna 540 XP® Mark III is een geheel nieuwe benzinekettingzaag met achterhandgreep. De kettingzaag is ontwikkeld voor boomverzorgers en boomonderhoudsprofessionals die het liefst zagen met een bovenhandse handgreep gebruiken, bijvoorbeeld wanneer ze vanuit een hoogwerker werken, maar ook voor iedereen die op zoek is naar een professionele kettingzaag voor lichtere bosbouwwerkzaamheden, zoals uitdunnen. De Husqvarna T540 XP® Mark III is een kettingzaag met bovenhandgreep en die voorzien is van een nieuwe krachtige motor die nog betrouwbaarder is dan het vorige model bij warme en koude starts en die een verbeterde werking heeft.

Husqvarna T540 XP® Mark III en 540 XP® Mark III

De Husqvarna T540 XP® Mark III is een betrouwbare zaag met een hoge wendbaarheid en veel vermogen voor het vellen in delen en het zagen van dikke takken. Dankzij een gloednieuwe motor biedt de zaag geweldige zaagcapaciteit en kunnen gebruikers meer werk doen in minder tijd. Tegelijkertijd wordt het gewicht laag gehouden om een hoge vermogen-gewichtsverhouding te produceren.

Ter aanvulling op de uitvoering met de bovenhandgreep heeft Husqvarna ook de Husqvarna 540 XP® Mark III geïntroduceerd – een gloednieuwe kettingzaag met achterhandgreep, ontworpen voor grondpersoneel en lichtere bosbouwwerkzaamheden. Net als de tegenhanger met de bovenhandgreep is het model met achterhandgreep licht en gemakkelijk mee te nemen tijdens het werk. Dit maakt het een ideale zaag voor iedereen die kleinere bomen velt en uitdunt.

Beide modellen zijn voorzien van AutoTune 3.0 en een vereenvoudigde starttechnologie, die ervoor zorgt dat de motor met minder moeite start dan vorige generaties. Het resultaat is een betrouwbaardere zaag die zal starten, ongeacht de omstandigheden in het park of het bos. De motor is ook eenvoudig bij te vullen dankzij de opklapbare tankdoppen die eenvoudig geopend en gesloten kunnen worden.

De zagen worden geleverd met een gebruikersgericht ontwerp en een hoge wendbaarheid, waardoor ze gemakkelijk en ergonomisch te gebruiken zijn bij het klimmen en werken in een boom. Beide zagen zijn ook uitgerust met Air Injection, dat voorkomt dat het luchtfilter verstopt raakt. Dit verbetert de betrouwbaarheid nog meer en minimaliseert de tijd die gebruikers moeten besteden aan het onderhouden van hun zagen.

Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om de kettingzagen te verbinden met Husqvarna Fleet Services™ om het gebruik bij te houden en bij te houden wanneer de producten onderhouden moeten worden. Ze worden ook geleverd met de X-CUT- en X-Precision-kettingen van Husqvarna om de zaagefficiëntie verder te verbeteren.

Husqvarna-klimuitrusting voor boomverzorgers en boomonderhoudsprofessionals

De nieuwe klimuitrusting van Husqvarna bestaat uit een klimgordel die is ontworpen voor boomverzorgers die moeten klimmen en boomonderhoudsprofessionals die vele uren in de bomen doorbrengen en op zoek zijn naar een veelzijdige, verstelbare, robuuste en uiterst comfortabele gordel. De gordel biedt mobiliteit en comfort van wereldklasse en helpt het risico op letsel en fysieke belasting te verminderen wanneer u vele uren in de bomen werkt. Een breed scala aan instellingen stelt klimmers in staat om de klimgordel aan te passen aan verschillende klimstijlen en taken. Als aanvulling op de klimgordel biedt Husqvarna nu ook twee sets klimkabels van hoge kwaliteit aan die zijn goedgekeurd volgens de CE- en ANSI-normen. Ze zijn veelzijdig voor verschillende touwtechnieken en gemakkelijk te gebruiken tijdens zowel het klimmen als afdalen.

Naast de touwen en de klimgordel bevat de nieuwe serie ook een kettingzaagband met een anti-shock-functie die de impact vermindert als de kettingzaag in een vallende tak of een ander object vast komt te zitten. De set bevat ook een lus, een werkpositioneringskoord, een riggingtouw, een wrijvingsbescherming en karabijnhaken.

Hoe gaat u al die nieuwe spullen meenemen? Geen zorgen, Husqvarna introduceert ook een uitrustingstas voor het opbergen, organiseren en beschermen van de klim- en rigginguitrusting. De gebruiksvriendelijke en duurzame tas is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een inhoud van 70 liter. De tas heeft ook een versterkte bodem, een klep voor het opbergen van de helm aan de bovenkant en ritsen aan de zijkant. Gebruikers hebben gemakkelijk toegang tot al hun spullen en kunnen deze onder alle weersomstandigheden meenemen, waardoor hun werk zowel eenvoudiger als efficiënter wordt.