Products & Innovations

Beschermende kleding van Husqvarna: Materialen die handmatig zijn geselecteerd voor bescherming en flexibiliteit

Bij Husqvarna hebben we hard gewerkt om te ontdekken wat comfort inhoudt voor de professionele bosbouw en houtkap, hoe we dit kunnen verbeteren en welk type comfort op welk moment van een werkdag nodig is.
Range image protective clothes

De materialen die worden gebruikt in de beschermende kleding van Husqvarna, zijn door ons persoonlijk ontwikkeld of uitgekozen en vervolgens grondig getest in ons laboratorium en het bos om ervoor te zorgen dat ze goed genoeg zijn.

Cordura® Reflex

Deze stof levert de vereiste slijt- en scheurvastheid voor de blootgestelde delen van de kleding. Het reflecterende garen in de stof zorgt voor een goede zichtbaarheid in het donker en bij weinig licht. Verkrijgbaar in ons Technical Extreme-assortiment.

Gewicht: 335 g/m2. Materiaal: 100% polyamide.

PPE marketing feature image
Beschermende kleding

Lees de gids voor ons assortiment beschermende kleding

Nu downloaden

Cordura® Checkered

Een stof die de nodige weerstand verleent aan delen van de kleding die aan slijtage en scheuren onderhevig zijn. Aan achterkant gecoat voor een betere waterbestendigheid. Verkrijgbaar in ons Technical Extreme-assortiment.

Gewicht: 225 g/m2. Materiaal: 100% polyamide.

Feather Stretch

Onze lichtste stof, rekbaar in 2 richtingen. Voor delen waarvoor een hoge flexibiliteit vereist is. Biedt bewegingsvrijheid en zorgt voor een beter comfort. Verkrijgbaar in ons Technical Extreme-assortiment.

Gewicht: 185 g/m2. Materiaal: 66% polyester / 34% elastaan.

Light Weight Stretch

Dit lichte stretchmateriaal is rekbaar in vier richtingen, zowel in dwarsrichting als in lengterichting. De stof is ademend en combineert een uitzonderlijke flexibiliteit met maximaal comfort. Verkrijgbaar in ons Technical Extreme-assortiment.

Gewicht: 190 g/m2. Materiaal: 88% polyester (14% polyester Coolmax®) / 12% elastaan (Lycra®).

Pocket with Zipper, Technical

Aramide Mélange

Een vezelsamenstelling die slijtagebestendige Kevlar®-vezels combineert met sterke Cordura®-vezels, wat resulteert in een sterk materiaal dat uitermate geschikt is voor het versterken van kwetsbare oppervlakken. Verkrijgbaar in ons Technical-assortiment.

Gewicht: 240 g/m2. Materiaal: 45% Cordura® / 30% polyamide / 25 % Kevlar®.

Comfortabel elastisch

Een stretchmateriaal dat in 4 richtingen kan worden uitgerekt, zowel in de dwarsrichting als in de lengterichting. Deze ademende stof is uitermate flexibel en uitzonderlijk comfortabel voor een buitengewone bewegingsvrijheid. Verkrijgbaar in ons Technical-assortiment.

Gewicht: 235 g/m2. Materiaal: 92% polyester / 8% Lycra®.

Cordura® Heavy

Gebruikt voor de meest blootgestelde delen van de kleding, zoals de enkels en de polsen. Cordura® Heavy heeft een Teflon®-finish die water, olie en vlekken afstoot. Verkrijgbaar in ons Functional- en Technical-assortiment.

Gewicht: 220 g/m2. Materiaal: 100% Cordura®.

PPE marketing feature image

Cordura® Light

Dit materiaal biedt een hoge functionaliteit en uitzonderlijk comfort. Verkrijgbaar in ons Functional-assortiment.

Gewicht: 175 g/m2. Materiaal: 100% Cordura®.

Micro-polyester

Een effen geweven materiaal dat zacht aanvoelt. Zeer scheur-, rek- en vlekbestendig. Verkrijgbaar in ons Functional-assortiment.

Gewicht: 190 g/m2. Materiaal: 100% polyester.

Werkkleding van keperstof

Een stevige geweven keperstof, uitermate scheur-, rek- en vlekbestendig voor betrouwbare werkkleding. Verkrijgbaar in ons Classic-assortiment.

Gewicht: 270 g/m2. Materiaal: 65% polyester / 35% katoen.

Werkkleding Twill Shiny

Net zoals Werkkleding Twill is de reflecterende variant een betrouwbaar materiaal voor werkkleding. Het is bestand tegen scheuren, rekken en vlekken en het glanzende garen in het weefsel zorgt voor een aantrekkelijke look. Verkrijgbaar in ons Classic-assortiment.

Gewicht: 240 g/m2. Materiaal: 70 % polyester / 30 % katoen.