Hvad er EdgeCut, og hvordan bruges det

Hvad er EdgeCut?

EdgeCut er en funktion, der er tilgængelig på Automower® 310E NERA og 410XE NERA, og som effektivt klipper kanterne på din græsplæne, så du sparer tid og kræfter.

Hvordan fungerer EdgeCut?

• Der er placeret en dedikeret knivdisk til skærekanter bagest på robotplæneklipperen. Den har en fast position på 45 mm for at opnå et optimalt klipperesultat.
  • EdgeCut aktiveres, når plæneklipperen nærmer sig en fysisk eller virtuel grænse. Når du kommer tæt på grænsen, foretager plæneklipperen en fejende drejning med bagenden, så disken kan skære langs grænsen.
  • Plæneklipperen og knivdisken skifter rotationsretning for at sikre, at græsset føres ind i knivdisken på den mest optimale måde.
  • EdgeCut kan indstilles til OFF, hvis funktionen ikke skal bruges.

EdgeCut og stay-out-zoner

EdgeCut aktiveres kun af fysiske eller virtuelle grænser. Stay-out-zoner, der er oprettet med AIM-teknologi (Automower Intelligent Mapping), vil ikke aktivereEdgeCut. Stay-out-zoner, der er oprettet med EPOS™-teknologi, betragtes som virtuelle grænser og aktiverer EdgeCut.

Vigtigheden af en præcis installation

En præcis installation er nøglen til at opnå optimale klipperesultater på din græsplænes kanter.

Sørg for at følge installationsvejledningen:

Brug af EdgeCut i en eksisterende Automower®-installation

Hvis du allerede har en installation med et afgrænsningskabel i din græsplæne, kan det være svært at vide, hvor præcis installationen er.

• Hvis afgrænsningskablet er placeret tættere på forhindringer end anbefalet, vil plæneklipperen støde mod forhindringen og udføre en EdgeCut.
  • Hvis afgrænsningskablet er placeret i en større afstand til forhindringer end anbefalet, vil der være mere græs, der ikke er klippet. Funktionen Kør over kablet kan bruges til at reducere afstanden.

Kontrol og rengøring af EdgeCut-knivdisken

Regelmæssig inspektion og rengøring af beskyttelsesskærmen til EdgeCut-knivdisken på din Automower®-robotplæneklipper er afgørende for at sikre korrekt funktion. Hvor ofte du har brug for at rengøre beskyttelsesskærmen, afhænger af ophobning af græs.
Kontrollér beskyttelsesskærmen regelmæssigt, og efterse den oftere under:
  • Forår, når græsset vokser hurtigere og er vådt, da det vil have en større tendens til at tilstoppe skærmen.
  • Om efteråret, når våde blade kan tilstoppe skærmen.

Sådan rengøres beskyttelsesskærmen til EdgeCut-knivdisken

Følg disse trin for at rengøre skærmen:

1. Bær altid beskyttelseshandsker.
  2. Indstil robotplæneklipperen til OFF.
  3. Vend robotplæneklipperen på hovedet på en ren og blød overflade for at undgå ridser på dækslet.
  4. Brug en børste til at børste græsset væk eller rindende vand fra en vandslange.
  5. Brug ikke en højtryksrenser.

Du kan få flere oplysninger om vedligeholdelse af din Automower®-robotplæneklipper ved at læse Hvordan og hvornår du skal skifte knivene på en Automower®-robotplæneklipper.

Kontakt din lokale Husqvarna-forhandler, hvis du har brug for yderligere hjælp til din Automower®- robotplæneklipper.