Waarom start mijn grastrimmer en bosmaaier en valt deze vervolgens uit?

Tijdens het werken met uw grastrimmer of bosmaaier kan deze onverwacht worden uitgeschakeld. Dit kan betekenen dat er problemen zijn met het product.

Het eerste wat u moet controleren is of er brandstof in uw product zit. Zorg dat de grastrimmer of bosmaaier gevuld is met brandstof voordat u hem start.

Het volgende dat van invloed kan zijn op uw grastrimmer en bosmaaier is oude brandstof.
Wanneer u uw grastrimmer of bosmaaier met brandstof erin opslaat, kan de brandstof verouderd raken. Hierdoor raakt het systeem verstopt.

Brandstofgerelateerde storingen vallen niet onder de garantie. Het product moet worden onderhouden door een plaatselijk geautoriseerd servicecentrum.
Voordat u uw grastrimmer of bosmaaier opslaat, moet u zorgen dat er geen brandstof in zit, om dit soort problemen te voorkomen. Gebruik altijd verse brandstof wanneer u het product start.

Als uw grastrimmer en bosmaaier nog steeds start en vervolgens uitvalt, controleert u het luchtfilter. Reinig of vervang het luchtfilter als het vuil of beschadigd is.
Het luchtfilter van uw grastrimmer en bosmaaier reinigen en vervangen

Een andere reden dat uw grastrimmer en bosmaaier start en vervolgens uitvalt, kan zijn dat de vonkenvanger vuil of verstopt is. Als dit het geval is, reinig het scherm dan met een staalborstel.

De vonkenvanger reinigen

Als uw grastrimmer en bosmaaier afslaat bij het zijwaarts draaien, komt dat meestal doordat het brandstoffilter van de brandstof wordt weggehouden vanwege de gewijzigde positie van het product. Het brandstoffilter moet in de brandstof kunnen blijven wanneer de positie verandert.

Grastrimmers en bosmaaiers van Husqvarna zijn uitgerust met brandstofleidingen met een bepaalde lengte en flexibiliteit, en met verzwaarde brandstoffilters. Hierdoor kan de filter de brandstof "volgen" en ondergedompeld blijven. Het is belangrijk dat u altijd de juiste brandstofleiding en het juiste brandstoffilter gebruikt voor uw specifieke product. U vindt deze informatie in de bedieningshandleiding.

Ook kan uw grastrimmer en bosmaaier het begeven als deze zijwaarts gedraaid wordt als gevolg van lekkage of doordat de brandstofleidingen moeten worden gereset. Neem in dit geval contact op met uw plaatselijke erkende dealer.

Was dit artikel nuttig?