Rewilding Mode gebruikt GPS-tovenarij om 10% van uw gazon te reserveren voor biodiversiteit. Dit betekent dat een deel van het gazon niet wordt gemaaid, met als gevolg dat bestuivers als bijen, vlinders en kevers een plek hebben om hun werk te doen en te leven.

Wellicht lijkt dit niet veel en dat is het voor u waarschijnlijk ook niet. Maar als 10% van elk gazon in Europa vrij zou mogen groeien, zou dat een lap grond opleveren die viermaal zo groot is als het grootste natuurgebied van Europa. We weten echter dat stoppen met maaien alleen niet voldoende is om biodiversiteit te maximaliseren. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met de bekroonde tuinexpert en -ontwerper Tom Massey, en hebben we een makkelijk te volgen gids samengesteld waarmee u de potentie van uw herwilderingszone ten volle kunt benutten. Zo helpen wij u een florerend ecosysteem te creëren in uw tuin.

Voordelen van Husqvarna-robotmaaiers zijn dat ze door een accu worden gevoed, geen CO2-uitstoot produceren tijdens het gebruik en weinig geluid maken. Met de introductie van Rewilding Mode blijven we ons inzetten voor een duurzame toekomst en we sporen iedereen in onze branche aan om hetzelfde te doen.


Rewilding Zone App feature

Een herwilderingszone creëren

  • Kies in de app Automower® Connect de optie “Kaartweergave” en vervolgens “Herwilderingszone toevoegen”. Er wordt een herwilderingszone bestaande uit 10% van uw totale gazonoppervlak aan de kaartweergave toegevoegd.
  • Sleep de herwilderingszone naar de gewenste locatie op de virtuele kaart en wijzig de vorm en grootte naar wens.
  • U hebt nu uw eigen herwilderingszone!

Opmerking: De app gaat uit van 10%, maar u kunt de grootte, vorm en locatie aanpassen wanneer u maar wilt. U kunt het ook persoonlijk aanpakken en uw herwilderingszone een naam geven en zo nodig kunt u de zone in- en uitschakelen of in zijn geheel verwijderen.

Ondersteunde robotmaaiers

Rewilding Mode is beschikbaar op de volgende modellen. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van de Automower® Connect-app hebt, te downloaden via Google Play of de App Store, en dat de nieuwste firmware-update voor uw maaier is geïnstalleerd. Voor de 430X NERA en 450X NERA is een begrenzingsdraad nodig om de Rewilding Mode te kunnen gebruiken.

Veelgestelde vragen

Husqvarna Automower® 405X, 415X, 430X NERA, 435X AWD en 450X NERA (430X NERA en 450X NERA hebben een begrenzingsdraad nodig om de Rewilding Mode te kunnen gebruiken).
Let op: update uw maaier en installeer de nieuwste firmware.

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van Automower® Connect hebt. Deze kunt u downloaden via Google Play of de App Store.

Via onze GPS-systemen kunnen we de grootte van uw gazon in realtime berekenen. Als u wilt herwilderen, creëren we eenvoudig een herwilderingszone ter grootte van 10% van uw totale gazonoppervlak. De herwilderingszone wordt aan de virtuele kaart in de Automower® Connect-app toegevoegd. Vervolgens kunt u deze zone vergroten of verkleinen, verplaatsen, een andere vorm geven of verwijderen wanneer u maar wilt. We moedigen iedereen aan een biodiversiteitszone te creëren, voor een gezondere tuin en een gezondere planeet.


Ja! We hebben accessoires als Automower® Area Switch en Automower® FlexiFence die u kunt gebruiken voor het creëren van te vermijden biodiversiteitszones en nog beter: we hebben een pagina waar u kunt lezen over manieren om een herwilderingszone te maken.

We moedigen iedereen met een tuin aan een biodiversiteitszone te creëren! U kunt welk gebied u maar wilt laten herwilderen en een boost geven met de tips en trucs die we voor u op een rij hebben gezet. Kijk voor een stoomcursus herwildering eens naar onze samenwerking met tuinexpert Tom Massey.Voor zover wij weten, is dit de eerste functie in onze branche die is ontwikkeld om biodiversiteit te bevorderen en tuinbezitters te stimuleren om hun tuin duurzamer te maken.

Herwildering is het proces waarbij natuurlijke ecosystemen worden hersteld en de kans krijgen om zo veel mogelijk te functioneren zoals ze van nature zouden doen. Wij stimuleren dit proces door het u makkelijk te maken een gedeelte van uw gazon niet te maaien en tuinbezitters te laten zien hoe ze die zone zodanig kunnen verzorgen dat de biodiversiteit een boost krijgt en de natuur zelf een natuurlijke habitat ontwikkelt.

Rewilding Zone

Marktleider op het gebied van robotmaaiers

Husqvarna is een Zweeds bedrijf met een geschiedenis van 300 jaar technisch leiderschap en innovatie. Vandaag de dag voert Husqvarna de wereldmarkt voor robotmaaiers aan en het bedrijf biedt nu een oplossing om elke tuin moeiteloos te onderhouden. Een Husqvarna Automower®-robotmaaier levert zijn eigenaar heel wat tijdbesparing op, produceert tijdens het gebruik geen CO2-uitstoot en maakt amper geluid.
Via de Automower® Connect-app kunt u de robotmaaier eenvoudig vanaf uw mobiele telefoon in de gaten houden en bedienen, en uw tuin op deze manier altijd in perfecte conditie houden, zelfs als u ver weg bent.

Bekijk de Husqvarna Automower® en alles wat hij kan. Hoe uw tuin ook eruitziet, er is een model dat bij u past.