Tips til at forhindre kabelbrud i en Automower®-installation

Her er nogle tips og påmindelser, der kan hjælpe dig med at forhindre skader på kabler, når du installerer og bruger din Automower®-robotplæneklipper.

Slå plænen, før du installerer kabler med pløkker

Hvis du installerer afgrænsningskablet eller guidekablet med pløkker, anbefales det at slå plænen, før du lægger kablet. Højt græs kan medføre, at kablet løftes og beskadiges af robotplæneklipperen.

Juster klippehøjden

Kablet vil blive helt overgroet efter et par måneder, men for at reducere risikoen for kabelskader kan du starte med den højeste klippehøjdeindstilling på robotplæneklipperen. Sænk den derefter gradvist med ét trin hver uge i løbet af de første 6-8 uger, indtil den ønskede klippehøjde er nået.

Kontrollér, om der er ujævne områder i græsplænen

Sørg for, at kablet sidder godt fast på jorden for at forhindre plæneklipperen i at sætte sig fast og beskadige kablet. Kontrollér, om der er ujævne områder i græsplænen, som kan løfte kablet, og brug ekstra pløkker til at fastgøre kablet til jorden.

Undgå skarpe sving

Undgå skarpe sving i kablet, da det kan belaste det og medføre skader.

Kontrollér områder med blødt eller hårdt terræn

Bløde og mosfyldte områder i græsplænen samt tør og kompakt jord kan få pløkkerne til at hæve sig over tid, så kontrollér og skub pløkkerne ned i jorden med jævne mellemrum for at holde kablet fladt mod jorden.

Fjern snavs fra plænen

Fjern sten og skarpe genstande fra jorden, som med tiden kan knække kablet.

Kontrollér kabelinstallationen regelmæssigt

Efterse kabelinstallationen regelmæssigt, især før du starter din Automower®-robotplæneklipper efter vinterpausen. Sørg for, at pælene er placeret dybt nede i jorden, og kontrollér kablet for synlige skader.

Nedgravning af kablet

Hvis du beslutter dig for at grave kablet ned, kan du lave en rende i plænen med en spade. Læg afgrænsningskablet eller guidekablet 1-20 cm ned i jorden. Dette anbefales, hvis din græsplæne er ujævn, eller hvis du vil skjule kablet.

Du kan få mere at vide om Automower®-kabelinstallationer i:

Sådan lægges et afgrænsningskabel i en Automower®-installation

Sådan lægges et guidekabel i en Automower®-installation

Sådan finder du et kabelbrud i din Automower®-installation