Οδηγίες και οδηγοί

Ο χειμώνας πλησιάζει: προετοιμασία του γηπέδου ποδοσφαίρου για την ψυχρή περίοδο

Το καλοκαίρι προχωρά και τα φύλλα του φθινοπώρου πέφτουν Η αθλητική σεζόν φτάνει στο τέλος της και είναι ώρα να σκεφτείτε τις πιο κρύες μέρες που έρχονται. Και όσον αφορά τις πιο κρύες ημέρες, για έναν κηπουρό, αυτό σημαίνει επίσης ότι πρέπει να σκεφθείτε πώς να προστατεύσετε καλύτερα το γκαζόν, ώστε να αντέχει στο κρύο του χειμώνα και να έχει το καλύτερο σχήμα όταν επανέλθουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Μαζί με τον Simeon Liljenberg, Επικεφαλής φύλακα στο εθνικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Σουηδίας, Friends Arena, σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες συμβουλές για να προετοιμάσετε το γήπεδο έτσι ώστε να δείχνει καταπράσινο όταν το κρύο και το χιόνι αρχίσουν να καθαρίζουν.

Απομάκρυνση των άχρηστων υλικών

Μπορεί να είναι αυτονόητο για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά πρέπει πρώτα να φροντίζετε οποιεσδήποτε περιοχές έχουν υποστεί ζημιά ή έχουν μείνει ακάλυπτες. Στη συνέχεια, πρέπει να φροντίζετε να μην μείνουν πάνω στο γρασίδι αντικείμενα και υλικά. Αν ένα αντικείμενο παραμείνει πάνω στο γρασίδι κατά τη διάρκεια περιόδων ψύχους και χιονόπτωσης, μπορεί να δημιουργηθούν μεγάλες νεκρές περιοχές εξαιτίας του βάρους του αντικειμένου. Την άνοιξη, το γρασίδι σε αυτήν την περιοχή θα είναι πιο αδύναμο και πιο αραιό συγκριτικά με το υπόλοιπο γήπεδο. Για να είστε σίγουροι, φροντίστε να σκουπίζετε σποραδικά το γρασίδι κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Automower sports content - story # 7 photos

Η τελική κοπή

Η τελευταία κοπή της σεζόν είναι μία από τις πιο σημαντικές. Το γρασίδι σταματά να αναπτύσσεται κατά τους χειμερινούς μήνες, οπότε η τελευταία κοπή της σεζόν πρέπει να αφήνει το γρασίδι λίγο ψηλότερο από το συνηθισμένο. Όσο ψηλότερο είναι το γρασίδι τόσο περισσότερο ηλιακό φως μπορεί να απορροφήσει. Ωστόσο, αν παραμείνει πολύ μακρύ, το φως δεν θα φτάνει στη βάση των στελεχών του γρασιδιού, με πιθανό αποτέλεσμα να κιτρινίσει.

Αν το γρασίδι σας κόβεται κανονικά σε ύψος 25 mm, η τελευταία κοπή θα πρέπει να το αφήσει σε ύψος περίπου 30–35 mm. Για να επιτύχετε το σωστό μήκος, αλλάξτε τις ρυθμίσεις του ύψους κοπής στο Automower®.

"Συνήθως, το γρασίδι σταματά να αναπτύσσεται όταν η θερμοκρασία μειώνεται κάτω από τους επτά βαθμούς Κελσίου, οπότε είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις προβλέψεις καιρού για να προγραμματίζετε πότε θα κάνετε την τελευταία κοπή της σεζόν", λέει ο Simeon Liljenberg. "Είναι επίσης σημαντικό να φροντίσετε να αλλάξετε τις λεπίδες του ρομποτικού χλοοκοπτικού πριν από την κοπή, καθώς οι στομωμένες λεπίδες μπορεί να καταστρέψουν τις άκρες των φύλλων του γρασιδιού και να τις κάνουν εύθρυπτες, αδύναμες και λιγότερο ανθεκτικές π.χ. στην ανάπτυξη μυκήτων σε περίπτωση χιονόπτωσης".

Μην ξεχνάτε τη λίπανση

Για να έχει το γρασίδι τις απόλυτα καλύτερες συνθήκες στη διάρκεια των κρύων ημερών που θα έρθουν, πρέπει να το λιπάνετε. Και για να βρείτε ακριβώς το λίπασμα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, πρέπει να κάνετε μια προσεκτική επιθεώρηση. Τα δείγματα εδάφους και η ανάλυση των χυμών θα βοηθήσουν στον καθορισμό των επιπέδων θρεπτικών συστατικών του γρασιδιού και θα δείξουν τι πρέπει να προστεθεί για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπολογισμός ROI

Μάθετε πότε θα κάνετε απόσβεση του Automower®

Υπολογισμός ROI Automower
Automower sports content - story # 7 photos

Φροντίδα για τα εργαλεία σας

Αφού βεβαιωθείτε ότι το γήπεδο έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι ώρα να στρέψετε την προσοχή σας στα εργαλεία σας και να τα προετοιμάσετε για τη χειμερινή αποθήκευση. Κάντε ένα καλό σέρβις στο ρομποτικό χλοοκοπτικό σας προτού το φυλάξετε για τον χειμώνα. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να το αναθέσετε σε μια αντιπροσωπεία της Husqvarna. Οι τεχνικοί σέρβις της Husqvarna θα αποσυναρμολογήσουν πλήρως το ρομποτικό χλοοκοπτικό (συμπεριλαμβανομένης της βάσης φόρτισης και της μονάδας τροφοδοτικού), θα το καθαρίσουν σχολαστικά, θα ελέγξουν τη λειτουργία του, θα ελέγξουν τους αισθητήρες, τα ηλεκτρονικά, τις λεπίδες, θα κάνουν ενημέρωση του λογισμικού και πολλά άλλα. Θα το καθαρίσουν από όλο το χορτάρι και τους ρύπους που έχουν διεισδύσει στο εσωτερικό και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και να παγιδεύσουν την υγρασία στο εσωτερικό του ρομποτικού χλοοκοπτικού.

Αν επιλέξετε να κάνετε μόνοι σας σέρβις στα χλοοκοπτικά σας, φροντίστε να ακολουθήσετε σχολαστικά τις οδηγίες για το σέρβις, ώστε να προετοιμάσετε το Automower® με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επόμενη σαιζόν.

Στη συνέχεια, μπορείτε να καθίσετε αναπαυτικά και να απολαύσετε τη θαλπωρή μέσα στο σκοτάδι του χειμώνα περιμένοντας την επιστροφή της ζεστής ανοιξιάτικης λιακάδας!

Πληροφορίες για τον Simeon Liljenberg
  • Τόπος διαμονής: Στη μικρή πόλη του Nossebro βορειοανατολικά του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του.
  • Εκπαίδευση: Turf Grass Management (Διαχείριση χλοοταπήτων) στο Πανεπιστήμιο του St Andrews στη Σκωτία.
  • Επάγγελμα: Ειδικός γρασιδιού σε γήπεδα.
  • Ειδικές εργασίες: Ο Simeon εργάζεται ως Επικεφαλής φύλακας στο εθνικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Σουηδίας, Friends Arena. Είναι επίσης σύμβουλος γηπέδων της σουηδικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, επιθεωρώντας και εγκρίνοντας τα γήπεδα που χρησιμοποιούνται για το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Σουηδίας.
  • Αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα: Tottenham Hotspur FC, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.Automower sports content - story 1 photos

Σχετικά άρθρα

Εμφάνιση 10 από 109