Instructies's & handleidingen

Installatiegids virtuele grenzen Husqvarna Automower®

Maximaliseer het potentieel van uw maaier door te zorgen voor een correcte installatie in uw tuin. Dit is onze eenvoudig te volgen, stapsgewijze handleiding en instructievideo om u te ondersteunen bij de installatie van uw robotmaaier zonder begrenzingsdraden.

Videohandleiding

Een eenvoudige videohandleiding voor de installatie van een Husqvarna-robotmaaier met Husqvarna EPOS™-technologie. Klik hier voor ondersteuning van de installatie met begrenzingsdraad.

Voordat u begint

Voordat u begint met de installatie van uw Automower® NERA-maaier met de EPOS-plug-in-set, moet u ervoor zorgen dat u over alles beschikt wat u nodig hebt:

- Automower® NERA-robotmaaier, voeding en laadstation

- EPOS plug-in accessoire, referentiestation & voeding

- Elektriciteitsaansluiting beschikbaar voor laadstation en referentiestation

Stap 1. Download de Automower® Connect-app

Download de Automower® Connect-app in de AppStore of GooglePlay. Meld u na het downloaden aan en creëer een Husqvarna-account. Meld u aan bij uw Husqvarna-account in de app en selecteer vervolgens uw maaier.

Stap 2. Koppel de maaier met de app

Schakel uw maaier in en volg de instructies in de app. Opmerking: Als de accu van uw maaier bijna leeg is, voert u deze procedure uit na stap 4

Stap 3. Laad de maaier op

Steek de stekker van het laadstation in het stopcontact, plaats de maaier erin en schakel het station in voor opladen. U kunt in de app zien dat de maaier wordt opgeladen.

Stap 4. Stel het referentiestation in

Zoek de beste plek voor het referentiestation, dit is weerbestendig en kan dus het hele jaar door buiten worden gelaten. Het is belangrijk dat het referentiestation op een vaste plek blijft staan nadat de virtuele grenzen zijn gecreëerd, dus een vlaggenstok wordt niet aangeraden. Voor optimale dekking moet het referentiestation dezelfde satelliet zien als de maaier. De maaier hoeft zich niet in de buurt van het referentiestation te bevinden om te kunnen maaien. Nadat u de beste plek hebt gevonden, monteert u het referentiestation en sluit u het aan op een stopcontact. Wanneer u een continu brandend groen lampje ziet, is uw referentiestation klaar om aan uw maaier gekoppeld te worden. Volg de ondersteuning voor het instellen van EPOS in de Automower® Connect-app om het laadstation en het referentiestation te koppelen aan uw maaier.

BWF installation reference station

Stap 5. Plaats het laadstation

Vind de beste plek voor het laadstation. Dit moet worden geplaatst met een open ruimte voor het laadstation, dus kan het niet onder bomen of een dak kan worden geplaatst. Bekijk de video hierboven voor meer informatie. Sluit de laagspanningskabel van de voeding aan op het laadstation en de voeding en sluit de voeding vervolgens aan op een 100-240 V stopcontact.

BWF installation charging station
BWF installation charging station

Stap 6. Creëer de virtuele grenzen

  1. Ga naar de app en laat uw maaier een koppelpunt voor het laadstation vinden. De app biedt hulp bij het instellen van uw installatie.
  2. Controleer voordat u de grenzen creëert in de app waar het referentiepunt zich op de maaier bevindt, omdat dit de plaatsing van de virtuele grenzen tijdens de installatie zal optimaliseren. De grenzen mogen niet dicht bij bomen worden geplaatst met een kroon die breder is dan 4 m (13.1 ft). De satellietdekking zal tijdens het jaar veranderen als de bomen hun bladeren verliezen of groeien.
  3. Om de virtuele grenzen te creëeren gebruikt u de appDrive-functie in de app om de maaier op afstand rechtsom rond het gazon te sturen. Tijdens het rijden van de maaier, plaats u in de app punten in bochten om de grens te creëren. Nadat u de grens hebt gecreëerd, kunt u de punten in de kaartweergave van de app bewerken.
  4. Voor gepersonaliseerd zonebeheer kunt u te vermijden zones creëren om te voorkomen dat de maaier in bepaalde gebieden komt. Deze kunnen worden gecreëerd in het kaartgedeelte van de app door 'Te vermijden zone toevoegen' te selecteren. U stuurt de maaier dan op afstand linksom rond het gebied om een te vermijden zone te creëren.
  5. Als uw laadstation in een gebied buiten uw werkgebied is geplaatst, kunt u een transportpad maken om de maaier van een werkgebied naar het koppelpunt van het laadstation te leiden. Dit kan worden gecreëerd in het kaartgedeelte van de app door 'Transportpad toevoegen' te selecteren. Zorg ervoor dat het beginpunt van het transportpad zich ruim binnen het werkgebied bevindt.
BWF installation virtual installation AMC

Stap 7. Creëer een schema in de app en begin met maaien

Nu bent u klaar om uw gazon te maaien. De app biedt extra tips en informatie om u te helpen uw maaier te optimaliseren, waardoor u tijd bespaart en u 24 uur per dag, 7 dagen per week voor een perfect gazon kunt zorgen.

Automower 305/310 Mark II/315 Mark II with AMC screenshot schedule