SoMe Garden Inspiration

Ιανουάριος

 • Νέο έτος, ώρα για νέα σχέδια! Τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να ονειρεύεστε και να προγραμματίζετε όλα τα έργα στον κήπο για την επόμενη άνοιξη και, αν ονειρεύεστε ένα γρασίδι το οποίο φροντίζει ουσιαστικά τον εαυτό του, ίσως είναι καιρός να αρχίσετε να σκέφτεστε τώρα για το ποια ρομποτική μηχανή ταιριάζει στο γρασίδι σας, ώστε να μπορείτε να τη ρυθμίσετε και να είναι έτοιμη για χρήση όταν αρχίσει να αναπτύσσεται το χορτάρι.
 • Αν ζείτε σε μέρη όπου υπάρχει χιόνι, δώστε προσοχή στην ποσότητα του χιονιού, επειδή ένα στρώμα μέτριου πάχους μπορεί να προστατεύσει τα φυτά και τους θάμνους, αλλά αν γίνει πολύ βαρύ και υγρό, υπάρχει κίνδυνος το βάρος του χιονιού να σπάσει κάποια κλαδιά και μίσχους. Τινάξτε απαλά το χιόνι από τα κλαδιά και τους θάμνους αν δείτε ότι αρχίζουν να κρέμονται πάρα πολύ κάτω από το βάρος του χιονιού. Προστατεύστε τα νεαρά φυτά και τους θάμνους από τα μικρά πεινασμένα ζώα και το χιόνι, μαζεύοντας το χιόνι γύρω από τη βάση του φυτού, ώστε να μην μπορούν να περάσουν κάτω από τα προστατευτικά καλύμματα/φύλλα που έχετε τοποθετήσει. Αυτό θα κρατήσει επίσης τα φυτά σας προστατευμένα από τον χειμερινό παγετό.
 • Αν η ζημιά έχει γίνει ήδη, μπορείτε να αγοράσετε κάποιο σκεύασμα επούλωσης για να αλείψετε τον κορμό ή τα κλαδιά.
 • Το χορτάρι είναι εύθραυστο σε συνθήκες παγετού και κρύου, οπότε, αποφεύγετε να περπατάτε πάρα πολύ στο γρασίδι ή να τοποθετείτε μεγάλες ποσότητες χιονιού εκεί, όταν καθαρίζετε μονοπάτια.
 • Ξεχάσατε να κλαδέψετε τις μηλιές ή τις αχλαδιές το περασμένο φθινόπωρο; Αν είστε προσεκτικοί και το κάνετε σωστά, τόσο οι αχλαδιές όσο και οι μηλιές μπορούν συνήθως να κλαδευτούν αυτή την εποχή του χρόνου, χωρίς να προκληθεί υπερβολική απώλεια χυμού.
SoMe Weekend Mornings

Φεβρουάριος

 • Ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν έχει ξεκινήσει, θα αρχίσετε σιγά-σιγά να βλέπετε τον κήπο σας να ζωντανεύει τον Φεβρουάριο. Τώρα είναι ο καιρός να ελέγξετε το χλοοκοπτικό και να το στείλετε για επισκευή, αν είναι απαραίτητο.
 • Συνήθως υπάρχει μια μεγάλη ουρά αναμονής στο συνεργείο την άνοιξη, οπότε, προσπαθήστε να προετοιμαστείτε προτού αρχίσει να μεγαλώνει το γρασίδι και μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για να μεταβείτε στην τοπική αντιπροσωπεία μηχανημάτων κήπου.
 • Ο Φεβρουάριος είναι η τέλεια εποχή για να μεριμνήσουμε για την προστασία των ευαίσθητων φυτών και θάμνων, όπως ο λευκός κέδρος και ο πυξός, από τον ανοιξιάτικο ήλιο, καλύπτοντας τα με κλαδιά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ύφασμα λινάτσας, για να αποτρέψετε το πρώιμο "ξύπνημα" τους από την χειμερινή νάρκη και την προσπάθειά τους να αντλήσουν νερό από το παγωμένο έδαφος.
 • Αν υπάρχουν πολυετή φυτά που αναδύονται από το έδαφος τώρα, καλύψτε τα με φθινοπωρινά φύλλα ή κλαδιά για επιπλέον προστασία από τον παγετό. Το κλάδεμα και η χορτολίπανση των παρτεριών μπορούν να πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο, αν δεν έχουν ήδη γίνει τον χειμώνα.
PGE Suburban using pole hedge trimmer

Μάρτιος

 • Ελέγξτε το γρασίδι σας - μήπως υπάρχουν πολλά βρύα; Αν ναι, αφαιρέστε τα προσεκτικά και καλύψτε με χώμα (ή χρησιμοποιήστε ψιλή άμμο αν υπάρχουν πολλά βρύα).
 • Μόλις το χιόνι εξαφανιστεί και η θερμοκρασία είναι μεταξύ 10 - 15°C, μπορείτε να αρχίσετε να λιπαίνετε το γρασίδι. Απλώστε το λίπασμα όταν βρέχει. Ένας καλός κανόνας είναι να λιπαίνετε το γρασίδι κάθε 4-5 εβδομάδες και με μεγαλύτερη ποσότητα κάθε 6η-8η εβδομάδα.
 • Εφόσον τα μπουμπούκια δεν έχουν αρχίσει να φυτρώνουν στις μηλιές και τις αχλαδιές, μπορείτε να τις κλαδέψετε τώρα. Το ίδιο ισχύει για τους φράχτες.
 • Αν ο ανοιξιάτικος ήλιος είναι ισχυρός, παρόλο που υπάρχει ακόμα παγετός στο έδαφος, καλό είναι να προστατεύετε τα αειθαλή με λινάτσα για να αποφύγετε την πολύ πρώιμη άνθιση. Μπορείτε επίσης να ποτίσετε με ζεστό νερό τα αειθαλή φυτά, καθώς ο παγετός θα λιώσει και το φυτό μπορεί να αρχίσει να αντλεί ξανά νερό.
 • Μόλις τα παρτέρια των λουλουδιών αρχίσουν να βλασταίνουν ξανά, μπορείτε να κόψετε οτιδήποτε έχει μαραθεί και να το τοποθετήσετε στο κομπόστ του κήπου.
 • Αν υπάρχουν πολλά χαμόκλαδα στον κήπο που πρέπει να αφαιρεθούν, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα αποτελεσματικό εργαλείο, όπως το πριόνι καθαρισμού.
Automower temporary fence

Απρίλιος

 • Αρχίστε να ψάχνετε για αγριόχορτα και αφαιρέστε τα από τις ρίζες.
 • Αν το γρασίδι είναι ελαφρώς φθαρμένο, είναι καλή ιδέα να σπείρετε νέο γρασίδι όπου χρειάζεται ή να σπείρετε ομοιόμορφα σπόρους σε ολόκληρο το γρασίδι για καλύτερα αποτελέσματα. Διατηρήστε την επιφάνεια υγρή και καλύψτε την με ένα ύφασμα από ίνες για ταχύτερη βλάστηση. Αν ο καιρός την άνοιξη είναι ξηρός, είναι επίσης ώρα να ξεκινήσετε το πότισμα του γκαζόν σας τώρα.
 • Βγάλτε το ωθούμενο χλοοκοπτικό και τα άλλα εργαλεία κηπουρικής και βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή λειτουργική κατάσταση. Καθαρίστε, χρησιμοποιήστε αφαιρετικό σκουριάς όπου είναι απαραίτητο και απλώστε λάδι στις ξύλινες λαβές. Χρειάζεται να επισκευαστεί κάτι ή να ακονιστούν οι λεπίδες; Ίσως ήρθε η ώρα να αγοράσετε ένα καινούργιο εργαλείο; Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό για τη σεζόν, ο οδηγός μας μπορεί να προτείνει ποιο μοντέλο είναι κατάλληλο για το γρασίδι σας.
 • Έχετε ρομποτικό χλοοκοπτικό; Φροντίστε να το φρεσκάρετε για τη σεζόν, να ελέγξετε αν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και αν υπάρχουν καινούριες αιχμηρές λεπίδες για να έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα κοπής χωρίς σπασμένες αιχμές.
 • Λιπάνετε και βελτιώστε το έδαφος με κομπόστ γύρω από θάμνους και στα παρτέρια. Είναι επίσης καιρός να κλαδέψετε βότανα όπως η λεβάντα και, μόλις το χνούδι της σημύδας αρχίσει να φεύγει, είναι η σειρά των τριαντάφυλλων.
 • Για να προσφέρετε τροφή στις μέλισσες, μπορείτε να αποκλείσετε την περιοχή όπου αναπτύσσονται τα ανοιξιάτικα λουλούδια σας με προσωρινούς ρομποτικούς φράχτες οριοθέτησης, για να αποφύγετε την κοπή των λουλουδιών από το ρομποτικό χλοοκοπτικό.
Automower 405X / 415X

Μάιος

 • Το γρασίδι αρχίζει να μεγαλώνει στους 6°C και είναι ώρα να ξεκινήσετε το κούρεμα. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε, περιμένετε μέχρι το ύψος του να φτάσει πάνω από 5 εκατοστά. Να θυμάστε ότι το γρασίδι αναπτύσσεται καλύτερα όταν κόβεται περίπου το 1/3 του μήκους του οποιαδήποτε στιγμή, επομένως, φροντίστε να κουρεύετε το γρασίδι σε τακτά χρονικά διαστήματα Τα ρομποτικά χλοοκοπτικά αναλαμβάνουν τη σκληρή δουλειά για λογαριασμό σας και κουρεύουν λίγο και συχνά, οπότε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πότε θα κόψετε το χορτάρι.
 • Το γρασίδι ευδοκιμεί καλύτερα όταν αερίζεται, ώστε να είναι πυκνό και λεπτό. Ο αερισμός βοηθά στην οξυγόνωση του γρασιδιού και βελτιώνει την αποστράγγιση. Το νερό και τα θρεπτικά συστατικά διεισδύουν στις ρίζες και το γρασίδι αναπτύσσει περισσότερους βλαστούς. Μην το κάνετε αυτό πολύ νωρίς, καθώς κινδυνεύετε να βλάψετε το ευαίσθητο γρασίδι, αλλά περιμένετε μέχρι να αναπτυχθεί και να το έχετε κουρέψει μερικές φορές. Αν διαθέτετε ρομποτικό χλοοκοπτικό, θυμηθείτε να σημαδέψετε πού βρίσκεται το καλώδιο οδήγησης για να αποφύγετε το κόψιμο του καλωδίου οριοθέτησης.
 • Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε νέα δέντρα και θάμνους.
Battery Walk-behind LC 247Li Man mowing lawn

Ιούνιος

 • Ο κήπος είναι πλέον σε πλήρη άνθιση και με πολύ πράσινο, επομένως, το γρασίδι θα πρέπει να κουρεύεται περίπου μία φορά την εβδομάδα αυτήν την εποχή.
 • Στηρίξτε τα ψηλά πολυετή φυτά με ραβδιά ή ειδικά στηρίγματα, ώστε να μην καταρρεύσουν από το βάρος της βροχής ή των λουλουδιών τους. Αν κόψετε και απομακρύνετε τα μαραμένα λουλούδια, συνήθως, θα αναπτυχθούν νέα λουλούδια.
 • Ποτίστε τους θάμνους και τα δέντρα που φυτεύτηκαν πρόσφατα.
 • Κλαδέψτε τους φράχτες από ερυθρελάτες κατά τη διάρκεια του Ιουνίου ή του Ιουλίου. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε κηπογλυπτική στους φράχτες σας. Χρησιμοποιήστε νήμα για να δημιουργήσετε ίσιους φράχτες.
 • Φροντίστε να λιπάνετε τους θάμνους και τα πολυετή φυτά για δεύτερη φορά προς τα τέλη Ιουνίου.
Battery combitrimmer 325iLK

Ιούλιος

 • Μην ξεχνάτε το πότισμα και φροντίστε να μην αφήσετε να ξεραθούν τα νέα σας φυτά. Ξεκινήστε να ποτίζετε όταν το χορτάρι αλλάζει χρώμα σε σκούρο πράσινο για να μην ξεραθεί το γρασίδι. Το καλοκαίρι αυτό άρχισε με ιδιαίτερα ξηρές καιρικές συνθήκες, επομένως, είναι καλή ιδέα να ποτίζετε λίγο περισσότερο, αν είναι δυνατόν. Φροντίστε να ποτίζετε κατά προτίμηση το πρωί ώστε να μην εξατμίζεται το νερό και αποφεύγετε το πότισμα σε μικρά χρονικά διαστήματα που δημιουργεί επιφανειακές ρίζες.
 • Κλαδεύετε τα οπωροφόρα δέντρα και στηρίζετε τα κλαδιά που κρέμονται ώστε να μην κινδυνεύουν να σπάσουν από το βάρος των καρπών.
Pole saw 115iPT4

Αύγουστος

 • Η περίοδος κλαδέματος (Αύγουστος, Σεπτέμβριος) έχει ξεκινήσει, οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κλαδέψετε τα περισσότερα δέντρα και θάμνους.
 • Ξεκινήστε με τα βλαστάρια των οπωροφόρων δέντρων και κλαδιά που μεγαλώνουν προς τα μέσα.
 • Η αραίωση των οπωροφόρων δέντρα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την παραγωγή μεγαλύτερων και καλύτερων φρούτων.
 • Ένα κονταροαλυσοπρίονο μπαταρίας είναι ένα καλό εργαλείο με εύκολο χειρισμό, για να φτάσετε ψηλά στα κλαδιά ενός δέντρου.
 • Αραιώστε και αναζωογονήστε φράχτες και θάμνους των οποίων η άνθιση έχει ολοκληρωθεί.
 • Η φύτευση νέου χορταριού τον Αύγουστο είναι αποτελεσματική. Οι σπόροι βλασταίνουν γρήγορα στη ζέστη, ενώ το έδαφος και ο αέρας είναι αρκετά υγρά για να αποτρέψουν το στέγνωμα των σπόρων. Το πρόσφατα σπαρμένο χορτάρι θα πρέπει να ποτίζεται λίγο και συχνά ενώ το υφιστάμενο γρασίδι θα πρέπει να ποτίζεται λιγότερο συχνά και περισσότερο, έτσι ώστε το νερό να διεισδύει βαθιά.
 • Αραιώστε του θάμνους του φραγκοστάφυλου και του ριβήσιου μετά τη συγκομιδή. Αφαιρέστε τα καχεκτικά, θαμνώδη και μπλεγμένα κλαδιά για να επιτρέψετε στον αέρα και το φως να εισχωρήσουν στους θάμνους. Αραιώστε επίσης τις σμεουριές και αφαιρέστε όλα τα βλαστάρια όπου υπήρχαν καρποί.
 • Σκάψτε και διαχωρίστε τα πολυετή φυτά της άνοιξης αν έχουν αναπτυχθεί και θέλετε να τα πολλαπλασιάσετε.
 • Αν έχετε έναν φράχτη με φυλλοβόλα φυτά, όπως σπειραία, κράταιγος ή συμφορίκαρπος, ήρθε η ώρα να τα κουρέψετε, ενώ είναι επίσης μια καλή στιγμή για να κόψετε τις κορυφές των θάμνων.
Rider R 216T AWD with spreader

Σεπτέμβριος

 • Κατά τη διάρκεια των μηνών Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, σας συνιστούμε να λιπάνετε το γρασίδι σας με φθινοπωρινό λίπασμα (περιεκτικότητα σε άζωτο μεταξύ 3-6%), λίγες εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό, για βέλτιστο αποτέλεσμα. Αυτό κάνει το γρασίδι ανθεκτικό στο κρύο τον χειμώνα και το βοηθά να αναπτυχθεί περισσότερο την άνοιξη.
 • Συλλέξτε τους καρπούς από τα οπωροφόρα δέντρα και αφαιρέστε τους πεσμένους καρπούς από το γρασίδι. Η καλύτερη στιγμή για να κλαδέψετε τα οπωροφόρα δέντρα είναι όταν ολοκληρώσετε τη συγκομιδή. Αφαιρέστε επίσης τους ξεραμένους καρπούς που είναι ακόμα στα δέντρα, καθώς μπορεί να φέρουν μεταδοτικές μυκητιασικές ασθένειες.
 • Τώρα, είναι επίσης μια καλή στιγμή για να φυτέψετε νέα φυτά, όπως παρτέρια, δέντρα και θάμνους.
 • Αν σκέφτεστε ότι χρειάζεστε νέο γρασίδι, ο Σεπτέμβριος είναι επίσης μια καλή στιγμή για αυτό.
 • Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε ξανά αερισμό.
PGE Family Battery Solutions

Οκτώβριος

 • Τώρα είναι ο καιρός να κλείσετε τον κήπο. Κάντε ένα τελευταίο κούρεμα στο γρασίδι. Αυξήστε ελαφρώς το ύψος κοπής τις τελευταίες φορές, έτσι ώστε το γρασίδι να παραμείνει αρκετά ανθεκτικό για τον χειμώνα και το χιόνι.
 • Μεταφέρετε σε εσωτερικό χώρο τα υπαίθρια έπιπλα και τα φυτά γλάστρας, διότι ο νυχτερινός παγετός μπορεί να έρθει ξαφνικά και να κάνει ζημιά τόσο στα φυτά όσο και στις γλάστρες.
 • Μαζέψτε τα φύλλα από το γρασίδι και τοποθετήστε τα στον κάδο κομπόστ ή χρησιμοποιήστε τα για την προστασία των ευαίσθητων φυτών. Αν αφήσετε ένα παχύ στρώμα φύλλων στο γρασίδι, αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο δημιουργίας βρύων και μούχλας, οπότε φροντίστε να καθαρίσετε το γρασίδι όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από τον χειμώνα. Ένας φυσητήρας φύλλων είναι ιδανικός για να ολοκληρώσετε τη δουλειά γρήγορα και εύκολα.
PGE Family Battery Solutions

Νοέμβριος

 • Τα περισσότερα πράγματα που δεν έγιναν τον Οκτώβριο μπορούν ακόμα να γίνουν τον Νοέμβριο ανάλογα με την κατάσταση της διαβίωσής σας. Αν το χιόνι και ο παγετός δεν έχουν φτάσει ακόμα στην περιοχή σας, υπάρχει χρόνος για να μαζέψετε με την τσουγκράνα αποφεύγοντας το γρασίδι ή να προετοιμαστείτε για να φυτέψετε φράκτες, δέντρα ή θάμνους, σκάβοντας θέσεις ώστε να είστε έτοιμοι όταν έρθει η άνοιξη.
 • Τοποθετήστε το ρομποτικό χλοοκοπτικό στον χώρο χειμερινής αποθήκευσης ή στείλτε το σε έναν από τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Husqvarna για σέρβις και χειμερινή συντήρηση. Να θυμάστε ότι η μπαταρία του ρομποτικού χλοοκοπτικού πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη και να διατηρείται μακριά από παγετό κατά τη διάρκεια της χειμερινής αποθήκευσης. Υπάρχουν διαθέσιμα εξαρτήματα έξυπνης επιτοίχιας ανάρτησης και για τη βάση φόρτισης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ διαθέτουμε επίσης ένα κιτ καθαρισμού αν θέλετε να καθαρίσετε το χλοοκοπτικό μετά από μακροχρόνια χρήση.
 • Αν έχετε μπαταρίες, συνιστούμε τη φόρτισή τους κατά 50% πριν από τον χειμώνα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι μπαταρίες αποθηκεύονται καλύτερα σε ζεστούς χώρους, με θερμοκρασίες μεταξύ 5-25° C.
 • Τακτοποιήστε την είσοδο και φυτέψτε αειθαλή φυτά, όπως κισσούς, πύξους, έλατα ή κυπαρίσσια σε μεγάλες γλάστρες.
Winter

Δεκέμβριος

 • Μην ξεχάσετε να βάλετε τα προστατευτικά από τρωκτικά σε νεαρά δέντρα για να προστατεύσετε τους μίσχους από λαγούς, κουνέλια και ελάφια.
 • Συνεχίστε το πότισμα των αειθαλών αρκεί το έδαφος να μην είναι παγωμένο. Ωστόσο, οι φυλλοβόλοι θάμνοι ΔΕΝ πρέπει να ποτίζονται.
Battery Bli20

Ξεκινήστε δυναμικά με τα προϊόντα μπαταρίας της εταιρείας μας

Η γκάμα μπαταριών της Husqvarna σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις ίδιες μπαταρίες σε όλα τα μηχανήματα, από φυσητήρες φύλλων και αλυσοπρίονα έως ωθούμενα χλοοκοπτικά και χορτοκοπτικά.

Στο παρελθόν, η περίοδος της κηπουρικής ξεκινούσε όταν οι γείτονες έβαζαν σε λειτουργία τα ωθούμενα χλοοκοπτικά τους. Στις ημέρες μας, ο θόρυβος και το κροτάλισμα εξαφανίζονται, καθώς όλο και περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά εργαλεία για εργασίες κηπουρικής, και περισσότερο από όλα, τα πιο ευέλικτα εργαλεία μπαταρίας. Όπως και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η ανάπτυξη έχει κάνει επίσης ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός όσον αφορά τα εργαλεία μπαταρίας για τον κήπο. Η ισχύς των προϊόντων μπαταρίας της Husqvarna είναι πλέον συγκρίσιμη με αυτή των βενζινοκίνητων μηχανημάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη υψηλότερη. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των σειράς προϊόντων μπαταρίας της εταιρείας μας είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια μπαταρία σε όλα τα προϊόντα. Σύμφωνα με τον Magnus Moberg, ειδικό προϊόντων στη Husqvarna: "Είναι ευέλικτα, αλλά και οικονομικά!".

Προτού αγοράσετε ένα νέο ωθούμενο χλοοκοπτικό, χορτοκοπτικό ή ίσως και αλυσοπρίονο μπαταρίας, είναι καλή ιδέα να επισκεφθείτε την σελίδα Πρακτικός οδηγός αγοράς της Husqvarna για να δείτε τα προϊόντα μπαταρίας. Σε αυτόν, μπορείτε να βρείτε προϊόντα και μπαταρίες που είναι συμβατά με τα προϊόντα σας και τις ανάγκες σας για κηπουρική.

Σχετικά άρθρα

Εμφάνιση 10 από 101