leaf-blower-211/02/2024

Waarom start mijn bladblazer en slaat vervolgens weer af?

Tijdens het werken met uw bladblazer kan deze onverwacht worden uitgeschakeld. Dit kan betekenen dat er problemen zijn met het product.

Geen brandstof

Het eerste wat u moet controleren is of er brandstof in uw product zit. Zorg dat de bladblazer is gevuld met brandstof voordat u deze start.

Oude brandstof

Het volgende dat van invloed kan zijn op uw bladblazer is oude brandstof.
Wanneer u uw bladblazer met brandstof erin opbergt, kan de brandstof verouderd raken. Hierdoor raakt het systeem verstopt.

Brandstofgerelateerde storingen vallen niet onder de garantie. Het product moet worden onderhouden door een plaatselijk goedgekeurd servicecentrum.
Voordat u uw bladblazer opbergt, moet u ervoor zorgen dat er geen brandstof in zit, om dit soort problemen te voorkomen. Gebruik altijd verse brandstof wanneer u het product start.

Luchtfilter

Als uw bladblazer nog steeds afslaat na het starten, controleert u het luchtfilter. Reinig of vervang het luchtfilter als het vuil of beschadigd is.
Het luchtfilter van uw bladblazer reinigen of vervangen

Vonkenvanger

Een andere reden dat uw bladblazer afslaat na het starten kan zijn dat de vonkenvanger vuil of verstopt is. Als dit het geval is, reinig het scherm dan met een staalborstel.

De vonkenvanger reinigen

Als uw bladblazer afslaat als u deze zijwaarts draait, komt dat meestal doordat het brandstoffilter van de brandstof wordt weggehouden doordat de stand van het product verandert. Het brandstoffilter moet in de brandstof kunnen blijven wanneer de positie verandert.

Bladblazers van Husqvarna zijn uitgerust met brandstofleidingen met een bepaalde lengte en flexibiliteit, en met verzwaarde brandstoffilters. Hierdoor kan de filter de brandstof "volgen" en ondergedompeld blijven. Het is belangrijk dat u altijd de juiste brandstofleiding en het juiste brandstoffilter gebruikt voor uw specifieke product. U vindt deze informatie in de bedieningshandleiding.

Ook kan uw bladblazer als deze zijwaarts wordt gedraaid afslaan als gevolg van lekkage of doordat de brandstofleidingen moeten worden aangepast. Neem in dit geval contact op met uw plaatselijke erkende dealer.

Was dit artikel nuttig?