Robotmaaiers6/03/2024

Een bijgebied maken in een installatie van Automower®

Als een deel van uw gazon zich dicht bij de rest van uw gazon bevindt maar er niet mee is verbonden, kunt u deze locatie aanmerken als bijgebied. Dit is bijvoorbeeld handig als uw voortuin niet is verbonden met uw achtertuin via een doorgang waar de maaier doorheen kan rijden, of als u een Automower®-robotmaaier wilt delen met uw directe buurman of -vrouw. Als u een secundair gebied gebruikt, hoeft u slechts één installatie aan te leggen, met één laadstation en één begrenzingsdraad. De begrenzingsdraad wordt als een lus om het hele werkgebied geplaatst.

Automower®-installatie met bijgebied

Hoe bijgebieden werken

  • Het werkgebied met het laadstation wordt het hoofdgebied (A) genoemd.
  • Het bijgebied (B) is niet verbonden met het hoofdgebied via een doorgang.
  • De begrenzingsdraad moet als een lus om het werkgebied (A + B) worden geplaatst. Houd er rekening mee dat de aanbevolen maximale lengte van de begrenzingsdraad 800 m is (voor Aspire R4: 300 meter).

Werken in een bijgebied

Als u wilt dat de maaier in het bijgebied werkt, verplaatst u de maaier handmatig naar het bijgebied en selecteert u Start > Bijgebied op het display van de maaier of in de Automower® Connect-app.

In de modus Bijgebied maait de maaier gedurende een geselecteerde periode of tot de accu leeg is. De maaier zal niet naar het laadstation zoeken. Na het maaien in een bijgebied moet u de maaier handmatig in het laadstation plaatsen om deze op te laden.

Vergeet niet om de maaier weer in de modus Hoofdgebied te zetten voordat u hem terugplaatst in het laadstation. Alleen dan zal de maaier weer volgens het schema gaan werken.

AIM Technology en bijgebieden

Deze paragraaf is alleen van toepassing op Automower®-modellen die AIM Technology ondersteunen:

De virtuele kaart (Mijn gazon) die met AIM Technology is gemaakt, toont geen bijgebieden en kan niet worden gebruikt om werkgebieden of te vermijden zones in een bijgebied te maken. Ook al is het bijgebied niet opgenomen op de virtuele kaart, u kunt het gebied zoals gewoonlijk maaien; de maaier volgt de begrenzingsdraad. U moet de maaier nog steeds handmatig naar het bijgebied verplaatsen.

Tijdens het in kaart brengen van de hoofdgebieden van uw gazon kunt u uw maaier naar behoefte naar het bijgebied verplaatsen zonder het proces van in kaart brengen te verstoren.

Neem voor persoonlijke hulp met uw robotmaaier contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer.

Was dit artikel nuttig?