PRO Battery range 2024 incl. AM, Landscape
Novosti i mediji

Fajnenšal tajms je ponovo prepoznao Husqvarna grupu kao „klimatskog lidera“

Fajnenšal tajms je prepoznao Husqvarna grupu kao „klimatskog lidera“ treću godinu za redom. Husqvarna grupa se našla na 74. mestu među hiljade evropskih kompanija koje su posmatrane, čime je pokazana posvećenost smanjenju emisija ugljenika dok se u isto vreme povećava rast poslovanja. Među švedskim kompanijama, Husqvarna grupa je na prvom mestu u kategoriji proizvoda za ličnu upotrebu i upotrebu u domaćinstvu.

Od 2021. godine, Fajnenšal tajms i Statista sastavili su spisak „Klimatskih lidera u Evropi“. Na ovom prestižnom spisku nalaze se evropske kompanije koje su postigle značajna smanjenja u emisiji štetnih gasova između 2017. i 2022. (posebno, Opseg 1 i 2 za emisiju gasova sa efektom staklene bašte u poređenju sa prihodima). Pored toga, ove kompanije ispunjavaju i dodatne kriterijume povezane s klimom, kao što su transparentno izveštavanje Opsega 3, apsolutno smanjenje emisije i trud na uspostavljanju saradnje. Husqvarna grupa je poboljšala svoj rezultat s prošlogodišnjeg 72,6 na 74,9 na skali od 100.

„Naša posvećenost smanjenju emisije ugljenika pokazuje se u našem marljivom radu u čitavom lancu vrednosti. Zajedno sa našim dobavljačima i kupcima, prelazimo na proizvode koji su pogodni za ekonomiju s niskom emisijom ugljenika“, rekao je Kaje Medina, šef održivosti u Husqvarna grupi.

Putovanje Husqvarna grupe ka transformaciji jasno je vidljivo na njenom strateškom prebacivanju sa benzinskih na baterijska rešenja. Kompanija ističe izuzetnu važnost elektrifikacije jer je svesna da 90% emisije proizlazi od krajnjih korisnika. Ova posvećenost je posebno istaknuta u operativnoj ambiciji Grupe: do 2026, cilj je da dve trećine motornih proizvoda bude električno. Od skromnih 11% 2015, ta brojka je sada dostigla 43%.

Kao što je ranije objavljeno, Husqvarna grupa je prepolovila svoju emisiju od početne 2015, dok je u isto vreme povećala neto prodaju za 47%.

Pogledajte kompletan spisak kompanija koje su dobile priznaje Fajnenšal tajmsa i saznajte više o metodologiji ovde.

Za više informacija, obratite se:
Henrik Sjöström, šef eksterne komunikacije
+46 727 15 77 85
press@husqvarnagroup.com