Tips for å forhindre kabelbrudd i en Automower®-installasjon

Her er noen tips og påminnelser som hjelper deg med å forhindre at kablene blir skadet når du installerer og bruker Automower®-robotgressklipperen.

Klipp plenen før du installerer kabelen med staker

Hvis du installerer avgrensningssløyfen eller guidekabelen med staker, anbefales det å klippe plenen før du legger kabelen. Langt gress kan føre til at kabelen løftes og dermed skades av robotgressklipperen.

Reguler klippehøyden

kabelen blir fullstendig overgrodd etter noen måneder, men for å redusere risikoen for skader på kabelen kan du starte med den høyeste innstillingen for klippehøyde på robotgressklipperen. Deretter senker du den gradvis med ett trinn hver uke i løpet av de første 6–8 ukenetil du når ønsket klippehøyde.

Se etter ujevne områder i plenen

Pass på at kabelen ligger tett mot bakken, for å hindre at klipperen setter seg fast og skader den. Kontroller om det er ujevne områder i plenen som kan løfte kabelen, og bruk ekstra staker til å feste kabelen til bakken.

Unngå skarpe bøyer

Unngå skarpe bøyer i kabelen, da det kan belaste den og føre til skade.

Kontroller områder med mykt eller hardt terreng

Både myke og mosegrodde områder i plenen og tørr og kompakt jord kan føre til at stakene stiger over tid, så kontroller og skyv stakene ned i bakken med jevne mellomrom for å holde kabelen nede.

Fjern eventuelle gjenstander fra plenen

Fjern steiner og skarpe gjenstander som kan skade kabelen over tid fra bakken.

Kontroller kabelinstallasjonen regelmessig

Inspiser kabelinstallasjonen regelmessig, spesielt før du starter Automower®-robotgressklipperen etter vinteren. Kontroller at stakene er plassert dypt i bakken, og kontroller kabelen for synlige skader.

Grave ned kabelen

Hvis du bestemmer deg for å grave ned kabelen, kan du lage et snitt i plenen med en spade. Legg avgrensningssløyfen eller guidekabelen 1–20 cm (3/8–8 tommer) ned i jorden. Dette anbefales hvis plenen din er ujevn eller du vil gjemme kabelen.

Hvis du vil vite mer om Automower®-kabelinstallasjoner, kan du også se:

Slik legger du en avgrensningssløyfe i en Automower®-installasjon

Slik legger du en guidekabel i en Automower®-installasjon

Slik finner du et kabelbrudd i Automower®-installasjon din