Hvordan fungerer Automower®-tyverisikringssystemet?

De fleste som vurderer å skaffe seg en robotgressklipper bekymrer seg over at den skal bli stjålet, men det skjer veldig sjelden i praksis at noen rapporterer om tyveri.

Automower®-robotgressklippere tilbyr beskyttelse mot tyveri på flere måter, blant annet ved bruk av PIN-koder og alarmer.*

PIN-kode

Riktig PIN-kode må angis for at robotgressklipperen skal kunne brukes. Automower®-robotgressklipperen kan ikke brukes uten den personlige PIN-koden. PIN-koden må angis hvis gressklipperen stoppes eller løftes, ellers utløses en lydalarm.

I tillegg har noen gressklippere en tidslåsfunksjon som ber om at den firesifrede PIN-koden blir angitt med et intervall brukeren har bestemt.

Alarm

En tikkelyd indikerer at PIN-koden må angis for å unngå at alarmen utløses. En alarm utløses hvis ikke PIN-koden angis innen 30 sekunder etter å ha trykket på STOPP-knappen, eller øyeblikkelig hvis robotgressklipperen løftes.

Alarmen kan slås av når som helst ved å taste riktig PIN-kode.

Installasjonslås

Gressklipperen er paret opp til ladestasjonen og vil aldri fungere med en annen ladestasjon fordi sløyfesignalet blir unøyaktig.

GeoFence og GPS-sporing

For modeller i X-line inkluderer GPS-kommunikasjonsenheten en GPS-basert tyverisikring som lager et virtuelt gjerde (GeoFence) for produktet. Dette betyr at du får varslinger hvis produktet beveger seg til den andre siden av gjerdet, og du har muligheten til å spore bevegelsene til gressklipperen.

GPS-enheten er tilgjengelig som et tilbehør (Automower® Connect-sett) for de fleste andre modellene.

Slik bruker du den GPS-baserte tyverisikringen

*Det tilgjengelige utvalget kan variere, avhengig av hvilken Automower®-modell du har og produktinnstillingene dine. Se bruksanvisningen til gressklipperen for mer informasjon om de tekniske spesifikasjonene.