Automower®01-03-2024

Sådan lægges et guidekabel i en Automower®-installation

I en Automower®-installation er formålet med vores patenterede guidekabel at lede din Automower®-robotplæneklipper tilbage til ladestationen, når det er nødvendigt. Dette vil reducere søgetiden, især for komplekse haver. Guidekabler bruges også til at lede robotplæneklipperen til fjerne arbejdsområder og styre passager, der er så smalle som 60 cm. Hvis en passage er mindre end 2 m bred, anbefaler vi altid, at du bruger et guidekabel til at føre plæneklipperen gennem passagen. På vej til og fra ladestationen justerer plæneklipperen sin rute, så der ikke efterlades spor i plænen.

På nogle modeller er det nødvendigt at bruge et guidekabel. På andre modeller er det valgfrit, men vi anbefaler altid at installere et eller flere guidekabler. Antallet af kabler, som din Automower®-robotplæneklipper understøtter, afhænger af, hvilken model den er.

Sådan lægges et guidekabel

Guidekablet skal starte fra bagsiden af ladestationen og placeres centreret under bundpladen. Den ene ende af guidekablet skal forbindes til ladestationen og den anden ende afgrænsningskablet.

Brug samme type kabel i installationssættet som afgrænsningskablet. Forskellen mellem guidekablet og afgrænsningskablet er den måde, hvorpå du forbinder dem til ladestationen.

Automower®-stikket og Automower®-koblingen, der bruges til at forbinde guidekablet til ladestationen og afgrænsningskablet, er en del af vores udvalg af højkvalitetstilbehør til Automower®.

  1. Sæt et Automower®-stik på enden af kablet, og placer det på G1-benet på ladestationen (eller G2- eller G3-benet, hvis det er det andet eller tredje guidekabel). Det er en god ide at afmærke kablerne med kabelmærkater. Dette gør det nemmere at tilslutte kablerne korrekt igen, når ladestationen f.eks. har været opbevaret indendørs om vinteren. Bemærk, at for Automower® NERA-modeller er alle stik tilgængelige fra forsiden i stedet for på bagsiden.
    Automower®-stik
  2. Foran ladestationen skal kablet lægges mindst 2 m (for Aspire™ R4: 1 m) i en lige linje. Brug pløkker til at fastgøre kablet til jorden hele vejen til det planlagte sted for tilslutning til afgrænsningskablet.
  3. Ved tilslutningspunktet med afgrænsningskablet skal du klippe afgrænsningskablet ved hjælp af en bidetang. Tilslut guidekablet til afgrænsningskablet ved hjælp af en Automower®-kobling. Se Sådan bruges en Automower®-kobling

    , hvis du planlagde tilslutningen, da du placerede afgrænsningskablet, har du ekstra kabel til at forbinde guidekablet med afgrænsningskablet. Hvis ikke, kan det være nødvendigt at forlænge kablet med en anden kobling.

Guidekablet er nu installeret. Vi anbefaler, at du kalibrerer guidekablet og kontrollerer, at plæneklipperen kan følge guidekablet til ladestationen og nemt kan dockes.

Automower® 320 NERA og 430X NERA har tre guidetilslutninger, men de understøtter kun brug af to guidekabler, så kun G1 og G2 kan bruges. Tilslutning af et guidekabel til G3 vil ikke fungere.

Godt at vide:

  • Hvis du har en åben græsplæne, skal du lægge guidekablet fra ladestationen til et centralt punkt på den modsatte side af græsplænen.
  • Læg ikke kablet i skarpe vinkler (over 45°). Det kan gøre det vanskeligt for robotplæneklipperen at følge guidekablet.
  • Robotplæneklipperen kører altid til venstre for guidekablet, som peger mod ladestationen, så sørg for, at der er så meget plads som muligt til venstre for guidekablet.
  • Hvis du lægger guidekablet på en skråning, skal du placere kablet diagonalt, så plæneklipperen får optimalt træk.
  • Placer ikke guidekablet hen over afgrænsningskablet, f.eks. hvor et afgrænsningskabel går til en ø.
  • Afstanden mellem afgrænsningskablet og guidekablet skal altid være mindst 30 cm.
  • Hvis guideløkken er længere end 400 meter (150 m for Aspire R4), kan robotplæneklipperen have svært ved at følge guidekablet.

Installation af guidekabel – eksempel

I nedenstående illustration anvendes to guidekabler: Et til at lede plæneklipperen hele vejen rundt om huset til garagen, og et, der leder plæneklipperen gennem hegnet, ned ad skråningen og hele vejen gennem passagen og ned til drivhuset. Guidekablet hjælper naturligvis også plæneklipperen med at finde tilbage igen.

Kompleks installation med to guidekabler

Indstillinger for guidekabel

Efter installationen anbefaler vi, at du ændrer indstillingerne for græsplænedækning baseret på græsplænens kompleksitet.

For at sikre, at plæneklipperen dækker alle områder af græsplænen, kan du bruge GPS-navigation (hvis den understøttes af plæneklipperen) eller foretage indstillinger for græsplænedækning, som anvender markskel- og guidekabler til at dirigere plæneklipperen til områder, du angiver i græsplænen.

GPS-navigation betyder, at plæneklipperen bruger en indbygget GPS til automatisk at bestemme, hvilke områder der skal slås næste gang.

Indstillingerne for græsplænedækning foretages i Automower® Connect-appen under Mere > Indstillinger > Installation > Græsplænedækning eller ved hjælp af plæneklipperens display under Installation > Græsplænedækning. Læs brugervejledningen for at få yderligere information.

Bemærk, at hvis plæneklipperen understøtter AIM-teknologi, får du endnu mere kontrol over græsplænedækningen, da du nemt kan oprette arbejdsområder med unikke tidsplaner og klippehøjder ved hjælp af Automower® Connect-appen.

Var denne artikel til hjælp?